Philipsen blij met zege: “Zeker na zoveel ereplaatsen”

donderdag 20 augustus 2020 om 18:53
Philipsen blij met zege: “Zeker na zoveel ereplaatsen”

foto: Cor Vos (archief)

Jasper Philipsen boekte vandaag zijn eerste zege in meer dan een jaar tijd. De snelle renner van UAE Emirates bleek de beste in de derde etappe van de Tour du Limousin. “Het was echt een hele lastige etappe. We moesten vandaag nóg meer hoogtemeters overwinnen.”

Philipsen wist een lastige finale te overleven en verwees in Chamberet Jake Stewart en Benjamin Declercq naar de overige ereplaatsen. De jonge Belg bezorgde zijn ploeg UAE Emirates een tweede zege in twee dagen tijd, aangezien Fernando Gaviria gisteren nog de beste was in de Tour du Limousin.

“Fernando reed gisteren een hele goede etappe en hij gaf me de nodige motivatie”, zo vertelde Philipsen na zijn winnende sprint. “Het was niet eenvoudig om de finale te overleven, maar mijn ploeggenoten wisten de koers te controleren. Ik ben blij met mijn conditie. Ik voel me steeds beter worden.”

Philipsen staat te boek als een beloftevolle sprinter, maar toch is het pas de tweede zege voor zijn werkgever UAE Emirates. Vorig jaar won hij een etappe in de Tour Down Under, overigens wel na de diskwalificatie van Caleb Ewan. De nog altijd maar 22-jarige renner bleek vervolgens koning regelmaat, maar vandaag was het dus weer raak voor Philipsen.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Wheely 20 augustus 2020 om 19:15

De aanhouder wint! (zullen we maar weer eens zeggen)

0
Kannibaal van Schepdaal 20 augustus 2020 om 19:44

Geduld loont. En er zullen er nog wel volgen. Als het niet dit jaar is, dan volgend jaar. Nog steeds maar 22 jaar en al heel wat ereplaatsen bij elkaar gereden, dat wil wel wat zeggen. Een betere lead-out (Deceuninck?) en wat vertrouwen opdoen in kleinere koersen en hij komt er wel.

0
boenk 21 augustus 2020 om 02:19

Lijkt me niet de grote sprinter te gaan worden. Ik zie hem de laatste twee jaren al weinig progressie maken. Ik denk dat hij meer kans maakt in het lichtere klassieke werk.

0
Kannibaal van Schepdaal 21 augustus 2020 om 07:54

Misschien niet, al is het misschien nog vroeg om dat te zeggen. Maar hij wordt nog wel beter denk ik, wat voor type hij later ook zal blijken te zijn.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone