Jasper Philipsen zegeviert in derde etappe Tour du Limousin

donderdag 20 augustus 2020 om 17:23
Jasper Philipsen zegeviert in derde etappe Tour du Limousin

foto: Cor Vos (archief)

De derde etappe van de Tour du Limousin is gewonnen door Jasper Philipsen. De renner van UAE Emirates versloeg na bijna 178 kilometer Jake Stewart en Benjamin Declercq. Luca Wackermann is met nog één etappe te gaan de nieuwe leider.

Na de knappe zege van Fernando Gaviria vanuit de kopgroep op de tweede dag, ging de Tour du Limousin vandaag verder met de derde etappe. Joel Suter van Bingoal-Wallonie Bruxelles droeg de leiderstrui op weg van Ussac naar Chamberet. De rit was 177,9 kilometer lang en kende de nodige hoogtemeters. Maar was de etappe ook lastig genoeg om de sprinters overboord te gooien?

Danny van Poppel in de vroege vlucht 
Danny van Poppel hoopte de finale te overleven door te anticiperen. De rappe man van Circus-Wanty Gobert reed samen met Anthony Delaplace, Delio Fernández, Martin Salmon en Ibon Ruiz Sedano lange tijd voor het peloton uit. De vijf vluchters wisten een maximale voorsprong bijeen te fietsen van zo’n vier minuten, waardoor Delaplace (18e op zeventien seconden van Suter) enige tijd de virtuele leider was.

De Fransman van Arkéa-Samsic werd echter ook als eerste opgeslokt door het peloton. Fernández, Salmon, Ruiz Sedano en Van Poppel reden onverstoorbaar door richting de finish in Chamberet. Uiteindelijk werden Van Poppel en Fernández op minder dan twintig kilometer van de streep als laatste vluchters ingerekend. Dit bleek voor meerdere renners het sein om ten aanval te trekken.

Philipsen wint na attractieve finale 
Een groepje van zeven, met onder meer ex-wereldkampioen Rui Costa en Wackermann, wist in de diepe finale weg te rijden, maar uiteindelijk wisten de achtervolgers terug te keren en kregen we een sprint in Chamberet. De ritzege ging uiteindelijk naar Philipsen, die na heel wat ereplaatsen in de Tour Down Under en de Ronde van Polen zijn eerste zege van het seizoen wist te boeken.

Wackermann, winnaar van de openingsetappe naar Evaux-Les-Bains, deed ook uitstekende zaken door de leiderstrui over te nemen van de Zwitser Suter. De voor Vini Zabù-KTM uitkomende Italiaan zal morgen een voorsprong van vijf seconden verdedigen op de Brit Stewart. De slotetappe voert over geaccidenteerde wegen van Lac de Saint-Pardoux naar Limoges.

Dit artikel delen:

10 Reacties

Hollow Knight 20 augustus 2020 om 17:28

Zijn eerste echte profzege. Zal hem deugd doen!

Al blijft het deelnemersveld hier natuurlijk belabberd dus al te veel conclusies kunnen we hieruit niet trekken.

0
lemmens 20 augustus 2020 om 17:30

Nee hoor, won 2 jaar geleden ook al een rit in the Tour of Utah. Dat was zijn eerste profzege.

0
lander luypaert 20 augustus 2020 om 17:34

Vorig jaar Tour Down Under.

0
Hollow Knight 20 augustus 2020 om 17:37

Die zege in TDU won hij enkel omdat de winnaar gedeklasseerd werd. Tel ik dus niet mee als echte zege.

@lemmens

Die had ik inderdaad over het hoofd gezien. Bedankt! Tweede echte zege dus. Misschien dat hij bij QS een stapje hoger kan zetten.

0
Vinyakke 20 augustus 2020 om 18:21

Staat het dan al vast dat hij naar QS gaat misschien? Daar hebben ze alles behouden en jungels vervangen door masnada. In theorie mogen er daar nog bij maar gaan ze dat wel doen?

0
lander luypaert 20 augustus 2020 om 18:31

Nee staat totaal nog niet vast. HK denkt soms dat hij Patrick is.

0
LB108 20 augustus 2020 om 18:44

Maar HK heeft wel gelijk ;)

0
Verweggistan 20 augustus 2020 om 17:31

Zou Stewart weer zo blij zijn met plek twee? ;). FDJ heeft de opvolger van Sarreau in de eigen gelederen zo lijkt het.

0
Cochise 20 augustus 2020 om 17:36

Volgens mij leest hij hier stiekem mee.

0
Wheely 20 augustus 2020 om 18:28

Dat is twee op rij voor UAE mooi.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone