Philippe Gilbert: “Was niet gekomen voor een tweede plaats”

maandag 25 juni 2018 om 13:52
Philippe Gilbert: “Was niet gekomen voor een tweede plaats”

foto: Marcel Koch

Doordat Jasper Stuyven niet kon reageren op de aanval van Yves Lampaert, moest Philippe Gilbert genoegen nemen met een tweede plaats op het Belgisch kampioenschap. “Ik moet onthouden dat de trui in de ploeg komt en dat is positief. Maar ik herhaal het: dit is een grote persoonlijke ontgoocheling”, zegt een balende Gilbert tegen Sporza.

De renner van Quick-Step Floors is reeds tweevoudig nationaal kampioen, maar wilde heel graag een derde titel aan zijn palmares toevoegen. “Ik ben tevreden voor Yves. Hij is een mooie kampioen en verdient die trui. Maar ik was gekomen voor de overwinning”, steekt hij zijn teleurstelling niet onder stoelen.

Tactisch pakte het niet helemaal uit zoals Gilbert had gehoopt. “In andere koersen met een gelijkaardige situatie heb ik vaak als eerste aangevallen. Dat was vaak de slechte keuze. Ik wilde deze keer wachten, maar Lampaert vertrok en Stuyven reageerde niet. Zo is het nu eenmaal.”

Dit artikel delen:

22 Reacties

Nibs 25 juni 2018 om 14:04

Tot zover de wolfpack.

Polleke 25 juni 2018 om 14:08

Tja… is altijd pokeren in die situatie… Stuyven heeft eigenlijk beslist wie van de 2 kampioen zou worden… hij heeft dus meer sympathie voor Lampaert…

Nibs 25 juni 2018 om 14:24

Eh wil niet ambetant doen maar die conclusie slaat nergens op. Stuyven moest ook gilbert laten rijden dus die was gewoon de slechtste vd drie. Waarom denk je dat gilbert gefrustreerd is dat hij niet eerst vertrok?
Stuyven heeft niets beslist want hij had er geen benen voor.

Borsje 25 juni 2018 om 14:39

Ik ga voor de zienswijze van Polleke.

moa 25 juni 2018 om 14:55

Stuyven was niet meer bij machte om iets te beslissen. Volgens mij heeft de sterkste ook gewonnen, was al de hele dag voorop. Gilbert niet.

En dit is nu net het principe van de wolfpack, dat een van hen wint, dus zeker niet het einde enkel een bevestiging.

Ivanoviclover 25 juni 2018 om 14:58

Ik denk ook dat Jasper beslist heeft wie Bk werd. Gilbert wel heel eerlijk. Dat siert hem dan ook weer.

Nibs 25 juni 2018 om 15:08

De sterkste heeft gewonnen daar bestaat geen twijfel over maar stuyven heeft met alle respect niets beslist. Gibert had hij ook niet meer gepakt dat is bewezen want hij kon gilbert niet volgen.
Enfin het was mij meer te doen om dat laatste zinnetje van polleke. Stuyven heeft meer sympathie voor lampaert. Ik hoop maar dat polleke geen vlaming is of heel zijn post krijgt een andere betekenis.

fringale 25 juni 2018 om 15:29

Gilbert zal altijd een eerzuchtige renner blijven. Gunt alleen zichzelf de zege. Die houding heeft natuurlijk zijn palmares gediend, maar ook mijn antipathie gevoed. Awoert aan de mens Gilbert.

Joachim 25 juni 2018 om 16:38

@ fringale, huh, hij gunt het de anderen net wel. Dat Gilbert zelf veel ambitie heeft en graag voor eigen rekening koerst, maakt het net nog lovenswaardiger dat Gilbert in het belang van het team koerst dan wanneer het een helper zou zijn die even blij is met een zege van een ploegmaat dan een zege van hemzelf.

LucasR 25 juni 2018 om 16:44

Eerzuchtig is Gilbert zeker, maar dat hij altijd alleen zichzelf de zege gunt is natuurlijk bullshit. Heb je gezien hoe blij hij was toen Terpstra Vlaanderen won?

Doordrijver 25 juni 2018 om 16:53

Hij moét willen winnen, topmentaliteit, maar ze gunnen elkander evenzeer overwinningen.

Polleke 25 juni 2018 om 17:27

Zelf kon Stuyven nooit winnen dat is duidelijk maar 1 reactie had hij nog wel in de benen ( of in het hoofd)…

Dark Noise 25 juni 2018 om 17:39

Honderd procent gelijk polleke, als ik Stuyven was, had ik ook niet achter Lampaert gereden, wat een pretentie heeft die Gilbert wel, hij liet Lampaert eerst aanvallen omdat er altijd wordt gereageerd op de eerste aanval, heeft hij zelf gezegd, dus hij vond sowieso van zichzelf dat hij moest winnen

Nibs 25 juni 2018 om 18:30

Zoals ik al vermoedde gaat het hier eerder over emoties tegen gilbert dan iets anders.

fringale 25 juni 2018 om 18:39

@LucasR : neen, en als hij al blij was, dan allicht omdat hij dacht een “wederdienst” te mogen opeisen in Roubaix, waar hij vooraf nog de veelbetekenende woorden sprak : “we hebben geen expliciete kopman…maar ik heb al veel gewerkt voor de ploeg”. There are 3 i’s in Philippe Gilbert.

Nibs 25 juni 2018 om 18:54

Gilbert vindt al die wolfpack zever bs maar wil wel wat meespelen in dit melige scenario zolang hij ook zijn koersen wint elk jaar. Een logisch neveneffect van zijn status en bonussyteem.
Een wolfpack met een bonussysteem yup haha ik kan me vergissen maar denk niet dat een wofpack zo werkt.

Borsje 25 juni 2018 om 19:59

Het zal allemaal wel. Mij viel in ieder geval op dat Stuyven niet wilde reageren op de (1e) demarrage van Lampaert. En ik had zomaar het gevoel dat ie dat wel zou hebben gedaan als Gilbert was gedemarreerd.

Dark Noise 25 juni 2018 om 22:10

Natuurlijk heeft Stuyven Gilbert geflikt maar ik zou hetzelfde hebben gedaan, er is niets tegen het feit dat Gilbert altijd wil winnen maar hij heeft in het verleden al lelijke dingen gedaan, ook op een WK tegen zijn landgenoten

Max1 25 juni 2018 om 22:23

Dat is het vervelende aan Quick Step dat je door je eigen ploegmaat de koers verliest. Misschien moet Wout Van Aert beter maar niet naar Quick Step gaan volgend jaar maar naar een WT ploeg waar hij alleen kopman kan zijn.

markd 25 juni 2018 om 23:03

vincere insieme en Gilbert weet dat maar al te goed. En diegenen die zich geroepen voelen om alleen kopman te zijn , win dan ook als alleen kopman zijnde ( rare nantes in gurgete mare , velen voelen zich geroepen , weinigen maken het waar)

AndyFan 26 juni 2018 om 00:51

@max1

Leuke renner hoor Wout van Aert, zeer getalenteerd. Maar welke prestaties van hem op de weg zijn voor jou de reden om hem te zien als een renner van het kaliber “absolute kopman bij een WT ploeg”?

Olly 26 juni 2018 om 08:18

Wat een gezeur allemaal, op zoek naar een complot van Stuyven tegen Gilbert.
Denk je nou eens in als je zelf in de situatie van Stuyven had gezeten en je hebt maar een beperkt aantal krachten over na zo een koers. Dan zou ik ook wachten op de demarrage van Gilbert, en niet reageren op Lampaert.
Maar zoals al eerder aangegeven is, hij reageerde ook niet op Gilbert dus misschien kon hij helemaal niet meer.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair