Philippe Gilbert verontwaardigd over reduceren teams tot zes renners

vrijdag 31 juli 2020 om 19:09
Philippe Gilbert verontwaardigd over reduceren teams tot zes renners

Gilbert met ploeggenoot De Buyst in Parijs-Nice - foto: Cor Vos

Philippe Gilbert is niet te spreken over de beslissing van organisator RCS Sport om slechts zes renners per ploeg toe te laten in Milaan-San Remo. De 38-jarige routinier van Lotto Soudal uit in een gesprek met Cycling Weekly kritiek op het besluit.

“Het is een erg vreemde beslissing”, aldus Gilbert. “Een renner minder maakt het een stuk lastiger. We zijn al terug gegaan van acht naar zeven renners voor de klassiekers. Dat was al een grote aanpassing. Nu we van zeven terug gaan naar zes, beperkt dit de manier waarop we kunnen koersen enorm”, stelt hij vast.

“Ik denk dat de volgende stap is dat we stoppen met de ploegen en allemaal individueel gaan koersen”, zegt hij spottend. “Wanneer we met minder dan zes renners rijden, zie ik niet in waarom we nog met ploegen zouden moeten rijden.”

Gilbert hervat morgen in Strade Bianche zijn seizoen. Hij heeft vertrouwen over zijn vormpeil. “We hebben veel kunnen trainen en mijn conditie is beter dan aan het begin van het seizoen”, stelt hij vast. “Ik denk dat dat voor iedereen geldt. Na de winter is het nooit hetzelfde. Maar nu is iedereen fit en staat iedereen scherp. Ik verwacht dat er op hoog niveau gekoerst gaat worden.”

Dit artikel delen:

14 Reacties

Romāns Vainšteins 31 juli 2020 om 19:23

Oneens met mijn meest favoriete coureur hier.

Deze maffe, opeengepropte kalender geeft juist gelegenheid om eens wat te spelen met kleinere equipes toelaten en tegelijkertijd wat meer teams AirPlay te gunnen.
6 of 7 een wereld van verschil in klassiekers? Wellicht. Maar net zoals Corona, testen die hap.

De Brigadier 31 juli 2020 om 19:39

6 is prima, niet zo mauwen Flipke.

jsprunk 31 juli 2020 om 20:46

Niemand die Bonifazio terug kan halen dit jaar na zijn kamikazeafdaling :)

jsprunk 31 juli 2020 om 19:50

Ik denk juist dat het in zijn voordeel is als de koers moeilijker gecontroleerd kan worden?

Wheely 31 juli 2020 om 20:09

Lijkt mij ook, kans is dan groter dat zijn ploeg de kaart Gilbert trekt dan de kaart Ewan.

rosencrantz 31 juli 2020 om 20:59

Inderdaad bizar dat net Gilbert hier een punt van maakt.

Limal 1 augustus 2020 om 06:52

Het is zeker in het voordeel van een type als hemzelf, maar ik denk dat hij het vooral heeft over de normale werking van een ploeg. Naast de kopmannen (bvb Gilbert en Ewan bij Lotto) heb je ook mensen nodig die hen uit de wind zetten, mensen die drinkbussen etc ophalen bij de ploegwagen, mensen die op kop rijden, mensen die in de buurt zitten om te helpen bij pech… Als ploegen steeds kleiner gemaakt worden, dan kom je uiteindelijk in een situatie dat de kopmannen teveel zelf moeten doen voor de finale begint.

SCIC 31 juli 2020 om 20:18

Gilbert geeft precies het argument waarom de reductie een goede zaak is. Ja, er zal anders gekoerst moeten worden en hopelijk zijn we verlost van dat afwachten tot de laatste berg.

jacques 31 juli 2020 om 20:34

milaan sanremo heb je toch echt geen grote ploeg nodig, nog meer bidon dragers nodig tot de podgio?

Polleke 31 juli 2020 om 21:05

Hij heeft gelijk…het gaat ook om werkgelegenheid bij de WT ploegen…die Italiaanse MickeyMouse ploegen hebben ook een circuit waar ze
zich kunnen profileren. Bovendien moeten ze nergens voor beloond worden want met de regelmaat van een klok hebben ze de wielersport, de Italiaanse vooral, flinke imagoschade bezorgd….

Cochise 31 juli 2020 om 22:04

+1

Bovendien is het gewoon absurd dat je dit anderhalve week op voorhand beslist.
Nog een mannetje minder betekent dat hij en Ewan waarschijnlijk elk nog maar 2 helpers hebben. Na het WK vorig jaar weet hij dat pech ervoor kan zorgen dat je een monumentale zege aan je neus ziet voorbij gaan bij gebrek aan mannetjes om je terug te brengen.

Jungle Man 31 juli 2020 om 22:37

Als renner kan je kleinere teams ook als een uitdaging zien. Meer man tegen man

Cochise 1 augustus 2020 om 00:18

Die redenering heb ik nooit begrepen. Alsof die 7e (of 8e of zelfs 9e) renner in de ploeg net diegene is die er nog bij is na de Poggio om een gat te dichten of op een slotklim in de Tour een gat kan dichten.

Fietsman 1 augustus 2020 om 08:26

Het is vooral raar dat de organisatie de regels anderhalve week voor de wedstrijd nog even aanpast. Een hele hoop ploegen hadden al de selecties rond en die moeten dan op het laatste moment nog worden aangepast. Als ze gezegd hadden dat hier vanaf volgend jaar ploegen van 6 renners mochten komen had ik het helemaal prima gevonden. Het probleem van Milaan San-Remo is over het algemeen dat niemand risico neemt tot de laatste klim. Misschien is dat anders als iedereen 1 mannetje minder heeft om het te controleren.

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair