Philippe Gilbert rijdt Ronde van Romandië als alternatief voor Vierdaagse van Duinkerke

Philippe Gilbert rijdt Ronde van Romandië als alternatief voor Vierdaagse van Duinkerke

© Cor Vos

vrijdag 23 april 2021 om 12:03

Van 4 tot 9 mei zou Philippe Gilbert de Vierdaagse van Duinkerke rijden. Nu die is afgelast, is het – voor heel wat renners trouwens – zoeken naar een alternatief. Gilbert heeft die gevonden in de Ronde van Romandië, die volgende week wordt verreden.

“De Ronde van Romandië (27 april – 2 mei) begint met een proloog van vier kilometer en eindigt met een tijdrit. Daartussen liggen vier etappes met een parcours dat Philippe kan liggen”, vertelt Lotto Soudalmanager John Lelangue in gesprek met Het Laatste Nieuws. “Mij lijkt het een goed idee dat hij die rijdt.”

Gilbert laste na Gent-Wevelgem een pauze in om zowel lichaam als geest wat rust te gunnen en hervatte woensdag de competitie met de Waalse Pijl. Zondag staat ook nog Luik-Bastenaken-Luik op de agenda. Wedstrijden waarin Gilbert niet onmiddellijk topresultaten verwacht. “Mijn eerstvolgende grote doel is de Ronde van Frankrijk”, gaf hij deze week nog aan.

Dit artikel delen:

1 Reactie

Vinyakke 23 april 2021 om 12:32

Tja, als betere betaalde renner moet hij wel koersen natuurlijk. Maar of je daar ook nog iets voor gaan terugkrijgen, buiten PR, dat is nog maar de vraag. Tot juni nog niet in vorm, tijdens de tour zal het moeilijk worden gezien het deelnemersveld. Dan maar alle ballen op Roubaix zeker?

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair