Philippe Gilbert maakt zich op voor laatste Tour de France: “Gemotiveerd om mezelf te laten zien”

zaterdag 18 juni 2022 om 12:27
Philippe Gilbert maakt zich op voor laatste Tour de France: “Gemotiveerd om mezelf te laten zien”

foto: Cor Vos

Philippe Gilbert mag zich opmaken voor zijn laatste Tour de France. In zijn laatste jaar als prof, wil de Waalse renner van Lotto Soudal zich nog een keer laten zien in de drieweekse rittenkoers. Het wordt zijn twaalfde deelname aan de ronde.

Gilbert laat in gesprek met persbureau Belga weten dat hij in dienst van zijn ploeg wil rijden, maar ook dat hij nog wel eigen ambities heeft. “Ik ben van plan om voor Caleb Ewan te werken, maar ik ben ook gemotiveerd om mezelf te laten zien”, vertelt hij vanuit de Ronde van Zwitserland, waar hij momenteel nog actief is. “Met mijn ervaring kan ik een grote hulp voor het team zijn. Nu kijk ik uit naar de start in Kopenhagen.”

Behalve Gilbert zijn naar verluidt ook Tim Wellens, Florian Vermeersch, Brent Van Moer, sprinter Caleb Ewan en Andreas Kron zeker van de Tourploeg. De namen van de laatste renners worden bekendgemaakt na de nationale kampioenschappen. Ewans vaste lead-out Jasper De Buyst, Frederik Frison, Reinardt Janse van Rensburg, Michael Schwarzmann, Harry Sweeny en Maxim Van Gils zouden de gegadigden zijn.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Kopinkas 18 juni 2022 om 14:05

Gilbert wordt veertig op 5 juli, dag van de 4de Tourrit (na de eerste verplaatsingsdag).
De rit vertrekt in Dunkerque, plek van Gilberts wederopstanding dit jaar, voert over de Mont Cassel (waar hij zijn eindwinst in de vierdaagse verzekerde) en voert door het prachtige achterland van de Opaalkust via de nijdige klim van Cap Blanc Nez naar Calais. Volgens mij gaat Gilbert daar alles op alles zetten.
Fantastisch trouwens dat het Tour peloton eindelijk eens dat prachtige stuk kust verkend. Was ook gewoon een perfecte openingsrit geweest.

Tpinotfan 18 juni 2022 om 14:09

Inderdaad een hele mooie regio met veel leuke heuveltjes. Prachtige stranden, kust en natuurgebieden met veel vogels. Echt een aanrader om rond te fietsen, en zeker een touretappe waar ik naar uit kijk.

Gibo 18 juni 2022 om 14:20

Gilbert mag nog alles op alles zetten in een tourpeloton komt hij momenteel gewoon te kort.

Beekman 18 juni 2022 om 14:33

@Gibo, mee eens dat gaat hem niet (meer) worden, wat doet die zich nog aan op zijn “oude” dag.

Volg hier

Headlines

Populair

Materiaalzone