Philippe Gilbert keert terug in Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik

maandag 12 april 2021 om 14:31
Philippe Gilbert keert terug in Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik

foto: Cor Vos (archief)

Philippe Gilbert keert volgende week terug in het peloton. De kopman van Lotto Soudal kondigde dat aan via sociale media. De Amstel Gold Race laat Gilbert nog schieten, maar in de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik rijdt hij wel.

Na tegenvallende resultaten in het vroege voorjaar liet Gilbert de Ronde van Vlaanderen schieten. Hij vertelde ons dat hij fysiek en mentaal uitgeput was. “We hebben met het team besloten om mij een rustperiode te gunnen omdat het al een paar weken niet goed gaat”, zei hij.

Zijn valpartij van vorig jaar leidde een periode van herstel in. Gilbert bleef bezig. “Ik heb de werkdruk onderschat en bleef koppig verder doen. Milaan-San Remo was trouwens de eerste wedstrijd die ik uitreed zonder pijn. Mijn lichaam heeft nu duidelijk gekozen voor decompressie na al die weken met pijn. Dat betaal ik nu cash”, aldus de Waal.

Gilbert had de deur voor de Ardennenklassiekers nog niet dichtgegooid en nu maakt hij dus bekend volgende week de twee Waalse klimklassiekers te rijden. Tien jaar geleden wist hij de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik te winnen.

Dit artikel delen:

7 Reacties

Quintenri 12 april 2021 om 14:51

Vroeger dan (ik) verwacht (had). Ben benieuwd hoe hij het gaat doen!

Gitan 12 april 2021 om 15:02

Toch wel wat bedenkingen bij. Meteen op topniveau terugkomen in loodzware koersen in zijn eigen regio waar er wel wat van hem wordt verwacht, maar waar hij eigenlijk al jaren wordt weggeblazen.

Heeft natuurlijk niks meer te bewijzen, maar ik verwacht niet dat hij in LBL het goeie gevoel te pakken gaat krijgen door voor eigen volk er wellicht ver voor de finish uitgereden te worden. Hij mag me verrassen.

KnightBiker 12 april 2021 om 15:03

Je kan dit zien als een comeback maar evt ook als een afscheidstournee voor eigen publiek. Het is afwachten wat het gaat worden, maar Gilbert komt wel vaker (te) snel terug van een blessure.
Als comeback had ik persoonlijk op de Giro gemikt omdat de kansen op een overwinning daar groter zijn dat een goede uitslag in de klassiekers.

lo squalo dello Stretto 12 april 2021 om 15:57

Inderdaad, beter goed laten rusten, rustig opbouwen in de Giro; misschien daar een etappe uitkiezen… Dit is er te snel er terug inkomen maar ik denk dat niemand, ook hij zelf niet, er in gelooft.

Romāns Vainšteins 12 april 2021 om 18:08

Het zou me niet eens verbazen als hij inderdaad besluiten zal om er na Luik mee te kappen eigenlijk.

Thoin 13 april 2021 om 12:21

Ik zeg eind dit jaar. Zou voor Lotto goed zijn. Budget vrij voor een goeie klassieke renner.

Fietsman 12 april 2021 om 22:33

Vrees voor Gilbert dat hij net als Valverde en Van Avermaet wedstrijden nodig heeft om echt in topvorm te komen. Zou volgens die logica dus niet raar zijn als de ardennen klassiekers nog te vroeg komen (wat betreft een goede uitslag). Wellicht kan hij nog wel ergens een mooie overwinning pakken later in het jaar. Zou mooi zijn!

Headlines

Materiaalzone

Populair