Maurits Lammertink nieuwe leider in Luxemburg na tweede plek achter Gilbert
foto: Sirotti
vrijdag 3 juni 2016 om 17:02

Maurits Lammertink nieuwe leider in Luxemburg na tweede plek achter Gilbert

Maurits Lammertink is de nieuwe leider in het algemeen klassement van de Ronde van Luxemburg. De renner van Roompot-Oranje Peloton werd in de rit naar Schifflange nipt verslagen door Philippe Gilbert, maar hij pakt wel de leiderstrui. De tweede rit in lijn werd gekleurd door Roompot-Oranje Peloton. Vroeg op de dag ontstond een kopgroep van zeven renners, waaronder Etienne van Empel namens de oranje-formatie. De vroege vluchters wisten een maximale voorsprong van ruim vier minuten te behalen. Drie renners wisten later te overleven; Pierre-Luc Périchon, Martin Mortensen en Pontus Kastemyr.

Het drietal kreeg ver voor de finale gezelschap van Tim Kerkhof (Roompot-Oranje Peloton), die een groot gat met succes wist te overbruggen. Met nog zestig kilometer te rijden had het viertal een voorsprong van een ruime twee minuten.

Onder leiding van BMC werd de kopgroep op vijftien kilometer van de streep ingerekend. In een chaotisch slot, waarin onder meer klassementsleider Jean-Pierre Drucker te val kwam, wist Gilbert als eerste de finish te bereiken. De oud-wereldkampioen was in de oplopende weg nipt sneller dan Lammertink. Laatstgenoemde neemt wel de gele leiderstrui over van Drucker.

03-06-2016 Skoda Tour De Luxembourg; Tappa 02 Rosport - Schifflange; 2016, Bmc Racing; Gilbert, Philippe; Schifflange;

foto: Sirotti

RIDE Magazine
29 Reacties
Sorteer op:
3 juni 2016 22:15
Van mij hoeft ie niet naar TLJ te gaan. Een ploeg waar ie kansen krijgt. Als dat TLJ is, is dat prima trouwens; maar ik weet niet of ie daar kansen krijgt.
3 juni 2016 22:17
Go Maurits! Hij ontwikkelt zich uitstekend door en zou volgend jaar goed terug kunnen naar de WT; weer eens een grote ronde rijden kan hem alleen maar nog sterker maken. Volgens mij zijn er ook genoeg ploegen waar hij naar zijn klassiekers toe zou kunnen werken (gedeeld) kopman zou zijn.

Mooie weken ook voor Roompot. Het voorjaar was buiten enkele momenten (vooral van Weening) nog weinig aansprekend, maar met dit deel van de selectie doen ze het momenteel gewoon ontzettend goed. Ze hebben met Weening, Lammertink, Duijn, Van der Lijke (op papier dan, want dit seizoen is het nog niet zo veel met hem) en straks weer De Maar ook gewoon een sterke ploeg voor dit niveau van heuvelkoersen. Wat dat betreft komt het NK in eigen regio eigenlijk helemaal niet goed uit.
3 juni 2016 22:58
Zou mooi zijn als hij Gilbert weet af te troeven in het AK. Dan gaan er meerdere WT ploegen interesse krijgen denk ik.
3 juni 2016 22:59
Eigenlijk is het groter nieuws d

Reacties zijn gesloten.