Phil Bauhaus spurt naar de zege in Coppa Bernocchi

zondag 15 september 2019 om 16:47
Phil Bauhaus spurt naar de zege in Coppa Bernocchi

foto: Cor Vos

De Coppa Bernocchi is een prooi geworden voor Phil Bauhaus. De Duitse spurter van Bahrain Merida bleek in Legnano rapper te zijn dan de Italianen Simone Consonni en Imerio Cima. Een valpartij in de laatste kilometer zorgde ervoor dat coureurs als Niccolo Bonifazio, Alberto Dainese en Manuel Belletti werden uitgeschakeld.

Europees kampioen Elia Viviani deed eveneens mee aan deze Italiaanse 1.1-wedstrijd, maar ook hij kwam niet aan sprinten toe. De coureur van Deceuninck-Quick-Step probeerde op een heel andere manier de wedstrijd naar zich toe te trekken. Op dertig kilometer van de meet viel de Italiaan aan samen met Alexey Lutsenko en Giovanni Visconti, waarna de drie koplopers geruime tijd voor het peloton uitreden.

Pas in de laatste tien kilometer werden zijn weer tot de orde geroepen. Op dat moment werd duidelijk dat er om de zege gespurt ging worden, alhoewel Davide Baldaccini nog een verwoede poging deed om vooruit te blijven. In deze sprint was het Bauhaus die de snelste bleek te zijn. Het is de eerste zege van het seizoen voor de 25-jarige spurter.

foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

7 Reacties

hartstikkebedankt 15 september 2019 om 16:59

Mocht hij deelnemen terwijl de Vuelta nog bezig is? Is toch een regel voor of niet

Viktrodriguez 15 september 2019 om 17:06

Je moet toestemming vragen en krijgen van de organisatie van de (WT-)wedstrijd waar je origineel aan meedeed, maar het is in principe wel mogelijk.

Nul verstand 15 september 2019 om 17:24

Dacht ik ook! Ik had hem in m’n Scorito team. Volgens mij kan hij in de Vuelta ook hevig te val.

ZK 15 september 2019 om 20:23

Heel vreemd inderdaad. Prima dat hij hersteld is en weer wedstrijdfit, maar als hij hier mee mag doen is dat een vrijbrief aan sprinters tijdens een grote ronde om de eerste week even paar sprintetappes mee te pakken, om dan uit te stappen en een week later een andere wedstrijd te rijden…

Viktrodriguez 16 september 2019 om 00:20

Ach, groot deel van de sprinters is in de Giro al halverwege naar huis als voorbereiding op de Tour en ook in andere WT-etappekoersen eindigend met alleen maar klassementsritten rijden ze zelden uit.

ZK 15 september 2019 om 20:25

Wellicht kan de redactie van WielerFlits contact opnemen met de UCI en nagaan wat de regels voorschrijven? Is wel interessante materie. Wellicht zijn er nog wel meer regels die interessant zijn om navraag over te doen, lijkt me een leuk onderwerp om een artikel over te schrijven.

trickstuff 16 september 2019 om 08:08

De regels zijn openbaar en in te zien via de website van de UCI.
Drop-out
2.6.026 A rider dropping out of the race may not compete in any other cycling events for the duration of the stage race that he abandoned, on pain of a 15 day suspension and a fine of CHF 200 to 1,000.
After consulting the event directors and the president of the commissaires panel, the UCI may, however, grant exceptions at the request of a rider and with the agreement of his sports director.

Headlines

Materiaalzone

Populair