Phil Bauhaus na tweede plaats: “Voor een sprinter een shit resultaat”

vrijdag 20 mei 2022 om 17:31
Phil Bauhaus na tweede plaats: “Voor een sprinter een shit resultaat”

foto: Cor Vos

Phil Bauhaus is als tweede geëindigd in de dertiende etappe van de Giro d’Italia. In Cuneo kwam de snelle Duitser van Bahrain Victorious hard opzetten in de laatste meters, maar hij kon Arnaud Démare niet van zijn derde overwinning afhouden.

RIDE: Een must-have voor iedere wielerliefhebber
Met het Zomernummer van RIDE ben je optimaal voorbereid op de komende wielerzomer. Met dit magazine doe je iedere wielerliefhebber een plezier!
Bestel nu jouw exemplaar

Bauhaus was dan ook teleurgesteld, vertelde hij na afloop van de etappe. “De sprint was volle bak. We pakten de ontsnapping op 500 meter van de sprint. Ik begon de sprint in het wiel van Giacomo Nizzolo. Ik was snel, maar de finish kwam vijf meter te vroeg”, blikte hij terug op de slotfase.

Uiteindelijk scheelde het op de streep niet veel met Démare, die de te kloppen man blijkt in deze Giro d’Italia 2022. Of het zijn plan was om het wiel van de Franse sprinter te volgen, werd aan Bauhaus gevraagd. “Het is al de hele Giro mijn doel om de wielen te volgen want ik heb geen leadout. Deze keer ging het goed, maar uiteindelijk is het voor een sprinter een shit resultaat.”

Dit artikel delen:

5 Reacties

Scott Sunderland 20 mei 2022 om 17:55

Een sprinter zonder leadout in een ploeg die draait om klassementsrenners. Als je zijn sprint ziet vandaag dan zit er veel meer in voor hem met een goede sprinttrein. Misschien dat Bahrein dan niet de geschikte ploeg is. Dat lijkt hij nu ook te beseffen.

Turtlehead 20 mei 2022 om 18:00

Onvoorstelbaar dat zoveel ploegen zich uit de naad rijden(en sommige geen bal doen en toch denken te kunnen winnen in een sprint), terwijl er twee of drie reële kanshebbers zijn in zo’n sprint.

bilthoven 20 mei 2022 om 18:18

In ieder geval blij dat deze man niet gewonnen heeft. Zijn ploeg heeft helemaal niets gedaan in de achtervolging terwijl Quick-Step, FDJ en Israel-Premier Tech zich helemaal leeg hebben gereden. Ook DSM deed niets, heel vreemd, heeft met Dainese en Bol toch 2 kanshebbers in de ploeg. Niet zo fraai om dan uiteindelijk wél mee te sprinten.

Ward 20 mei 2022 om 20:28

Beetje rare redenering. Alsof je alleen zou mogen sprinten als je ploeg ervoor gewerkt heeft. Démare heeft geen trap meer gegeven dan Bauhaus in de achtervolging. De ploegen van sprinters die denken te kunnen winnen rijden voor hun sprinter en op het einde wint de snelste van het pak. Zo gaat het nu eenmaal. En Bauhaus was snel. Hij had Démare zo goed als te grazen, maar daar koopt hij niets mee natuurlijk.

Scott Sunderland 21 mei 2022 om 01:18

Dat klinkt veel te correct hoor. Démare, Cavendish en Gaviria zijn de grote sprinters hier en die ploegen hebben gewerkt. Jongens als Bauhaus hebben minder kans en die pakken het anders aan met de ploeg. Het kan frustrerend zijn voor een ploeg die wel lang op kop heeft gereden, maar immoreel is het ook niet hoor.

Volg hier

Headlines

Materiaalzone