Phil Bauhaus: “Ik weet dat ik de topsprinters kan kloppen”

donderdag 10 januari 2019 om 19:33
Phil Bauhaus: “Ik weet dat ik de topsprinters kan kloppen”

foto: Cor Vos

Phil Bauhaus begon 2018 nog denderend namens Team Sunweb met ritwinst in de Abu Dhabi Tour, maar de Duitser kwam de daaropvolgende maanden nauwelijks aan sprinten toe. Deels door gezondheidsproblemen, deels door ploegbelangen. “Bij Bahrain Merida krijg ik echter weer de kans om sprintkopman te zijn”, vertelt Bauhaus aan Cyclingnews.

De 24-jarige Bauhaus won tot dusver slechts een handjevol koersen, maar daar zitten wel enkele mooie zeges tussen. Zo won hij etappes in het Critérium du Dauphiné, de eerder genoemde Abu Dhabi Tour en de Ronde van Denemarken. Hij hoopt bij zijn nieuwe werkgever – uiteraard – nog meer te winnen.

Sprintritme 
Bij zijn vorige ploeg – Team Sunweb – kreeg hij de laatste tijd weinig kansen meer. En als hij wél die kans kreeg, gooide ziekte roet in het eten. “Ik hoop dit jaar dan ook meer kansen te krijgen, om zodoende weer in het sprintritme te komen. Ik hoop dat ik snel kan sprinten.” Wellicht volgende week al, als Bauhaus zal starten in de Tour Down Under.

Heeft de Duitser ook een bepaald aantal overwinningen in gedachten? “Daar doe ik niet aan”, is hij stellig. “Ik wil uiteindelijk gewoon sprinten met de wereldtop. Ik weet dat ik de topsprinters kan kloppen, dat heb ik namelijk al laten zien”, is Bauhaus vol vertrouwen.

Dit artikel delen:

6 Reacties

hardfietser 10 januari 2019 om 21:24

Ik hoop het voor je, ik weet het niet kerel!

Natte spons 10 januari 2019 om 22:36

West Europeanen ontwikkelen zich vaak net wat later, dus ik verwacht dat hij nog wel een paar kleine stapjes kan zetten. Volgens mij is hij er dan, want erg ver zit Bauhaus er niet vanaf.

Romāns Vainšteins 10 januari 2019 om 23:06

Het is niet West maar hardfietser die het niet weet, Natte Spons.

CasS 11 januari 2019 om 10:33

Hoi,

ik ben bezig met een profielwerkstuk over doping in de wielersport. Aangezien je nu op deze site zit, neem ik aan dat je geïnteresseerd bent in wielrennen. Zou je deze enquete over doping willen invullen? Je bent in vijf minuutjes klaar. Als je klaar bent, deel de link alsjeblieft.

Alvast bedankt.

https://www.survio.com/survey/d/R0V2E2X5S4W1A2G9C

vincenzo 11 januari 2019 om 11:39

What the ….

Samlambeej 11 januari 2019 om 15:48

@CasS
done! slechts 13 vraagjes :)

Headlines

Materiaalzone

Populair