Petr Vakoc na rentree in het peloton: “Mooi om weer terug te zijn”

maandag 28 januari 2019 om 11:11
Petr Vakoc na rentree in het peloton: “Mooi om weer terug te zijn”

Bijna zestien maanden heeft hij erop moeten wachten, maar zondag mocht Petr Vakoc dan eindelijk weer een rugnummer opspelden. “Het is mooi om weer terug te zijn in het peloton”, laat hij weten op de website van Deceuninck-Quick-Step.

Het was een heftige rit voor Vakoc, waarin hij moeite had met de waaiers, nota bene op initiatief van eigen ploeg. “Ik voelde me vrij goed, maar ik moet zeggen dat het niet erg comfortabel was toen er waaiers getrokken worden”, merkt hij nog de naweeën van zijn ongeluk.

Dat het niet direct weer zoals voorheen gaat, beseft de Tsjech zie maar al te goed. “Ik heb wat tijd nodig om te wennen, maar dat komt zeker goed. Toen alles weer wat gekalmeerd was kon ik nog dertig á veertig kilometer op kop rijden”, kijkt hij tevreden terug op zijn comeback. “Het voelde fantastisch om de ploeg te helpen.”

Dit artikel delen:

5 Reacties

Viktrodriguez 28 januari 2019 om 11:29

Mijns inziens het belangrijkste wapenfeit van gisteren in Argentinië, de succesvolle rentree van Vakoc na zijn verschrikkelijke ongeluk en dito revalidatie.

Dolledriesoldebroek 28 januari 2019 om 12:14

Was na zijn winst en vervolgens tweede plek in de brabantse pijl hard op weg zich op te werken tot één van de ardennenknallers van de ploeg!

Hoop voor die jongen dat die weer enigszins op niveau kan komen, en misschien wel uit kan groeien tot de tweede man achter alaphilippe!

Scott Sunderland 28 januari 2019 om 12:19

Zo triest voor die jongen. Als je het iemand gunt om weer helemaal op niveau te komen is het hij wel. Het was volgens mij nog even spannend of zijn contract zou worden verlengd. Het liep af. Maar netjes van de ploeg om hem te behouden. Dat zal hij niet vergeten hopelijk mocht hij weer heel goed worden.

JaBo 28 januari 2019 om 12:37

Lees in het interview dat hij aangeeft dat hij nog angstig is als er in waaiers word gereden. Zijn angst overwinnen zal nog de grootste uitdaging voor hem worden. Lichamelijke blessures valt door doktoren en door trainingen veel aan te doen maar als het in kop niet goed zit gaat dit heel lastig worden. We hopen het beste voor hem.

Koersmaniak 28 januari 2019 om 19:00

Mooi nieuws

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair