Peter Sagan terug in koers in de Ronde van Zwitserland

maandag 10 juni 2019 om 11:07
Peter Sagan terug in koers in de Ronde van Zwitserland

foto: Cor Vos

Peter Sagan staat komend weekend aan het vertrek van de Ronde van Zwitserland. Daarmee hervat de drievoudige wereldkampioen de competitie, nadat hij in de Tour of California voor het laatst in actie kwam. Met zestien ritzeges is de Slowaak recordhouder in de Zwitserse ronde.

Met DNF’s achter zijn naam in de Amstel Gold Race en de Waalse Pijl zette Sagan eind april een punt achter zijn teleurstellende voorjaar. Vlak voor Tirreno-Adriatico liep de Slowaak een maag- en darmvirus op, waardoor hij niet in topvorm begon aan de Italiaanse rittenkoers. Toch leek er niets aan de hand na zijn vierde plaats in Milaan-San Remo. Het bleek echter zijn beste prestatie dit voorjaar, want in de kasseiklassiekers moest hij genoegen nemen met (verre) ereplaatsen.

Via de Tour of California begon zijn voorbereiding op de Tour de France en hij stelde er niet teleur: in Sacramento won hij de openingsrit en later volgden nog twee klasseringen in de top-3. Met de Ronde van Zwitserland volgt de volgende test in aanloop naar de Tour. Hij wordt er omringd door Maciej Bodnar, die indruk maakte in de Hammer Series Limburg, Marcus Burghardt, Patrick Konrad, Daniel Oss, Lukas Pöstlberger en Andreas Schillinger.

Selectie BORA-hansgrohe voor de flag-ch Ronde van Zwitserland 2019
flag-pl Maciej Bodnar
flag-de Marcus Burghardt
flag-at Patrick Konrad
flag-it Daniel Oss
flag-at Lukas Pöstlberger
flag-sk Peter Sagan
flag-de Andreas Schillinger

Dit artikel delen:

3 Reacties

Random wielerliefhebber. 10 juni 2019 om 11:09

Wat een ongekende luxe heeft Sagan toch, is niet in vorm de laatste tijd en kan alsnog op 3/4 vaste mannen in steun rekenen. Heeft hij weleens een koers gereden in de laatste 2 seizoenen zonder Burghart, Oss en Bodnar?

Pvdsmissen 10 juni 2019 om 11:11

Ik zie Sagan er gewoon weer staat in de Tour en wat ritten winnen

WernerFranke 10 juni 2019 om 14:09

De vraag is of hij nog snel genoeg is om in de vlakke ritten voldoende punten te verzamelen voor groen.