Peter Sagan is duidelijk: “Geen goede positie na de laatste bocht”

donderdag 8 oktober 2020 om 18:54
Peter Sagan is duidelijk: “Geen goede positie na de laatste bocht”

Sagan koerst morgen niet meer in de puntentrui -foto: Cor Vos

Peter Sagan liet ook vandaag zijn ploeggenoten van BORA-hansgrohe de koers controleren, maar aan de finish in Matera kwam de Slowaak niet verder dan een achtste plaats. “Ik zat niet goed geplaatst na de laatste bocht”, is Sagan duidelijk.

De drievoudige wereldkampioen wilde na de finish niet al te veel kwijt over zijn mislukte sprint. “De ploeg heeft het geweldig gedaan en alles perfect opgezet voor de finale, maar ik zat helaas in een verkeerde positie bij het uitkomen van de laatste bocht. Ik was daardoor niet meer in staat om echt mee te sprinten.”

Ploegleider Jan Valach komt met eenzelfde uitleg. “Het plan was om de kopgroep te controleren. We hadden eigenlijk verwacht dat andere ploegen ook mee zouden helpen, maar dat gebeurde niet. We begonnen uiteindelijk te rijden met nog 100 kilometer te gaan, toen de voorsprong was opgelopen tot boven de negen minuten.”

Puntentrui 
“Patrick Gamper en Cesare Benedetti hebben echt een geweldige inspanning geleverd om de vluchters weer in te rekenen. We hebben vervolgens geprobeerd om Sagan zo goed mogelijk bij te staan, maar helaas was hij na de laatste bocht niet meer in staat om mee te sprinten.”

Voor Sagan is het een dag om snel te vergeten, aangezien hij ook de paarse puntentrui moest afgeven aan ritwinnaar Arnaud Démare. De Fransman heeft na zes etappes 106 punten verzameld, Sagan volgt op plek twee met 67 punten.

Dit artikel delen:

12 Reacties

Murcia 8 oktober 2020 om 19:29

Weer al het werk van de ploeg voor niets. Na zijn eerdere sprint van de week had ik meer van hem verwacht. Nu al 15 maanden zonder overwinning. Ongekend voor hem.

Peter Lippens 8 oktober 2020 om 20:58

Wordt tijd om in te leveren Peterke of nog beter op pensioen te gaan, zal het een stuk veiliger worden in de sprinten en tijdens de koers

Ragnar Danneskjold 8 oktober 2020 om 21:07

Sagan zou echt de leiding binnen zijn ploeg moeten nemen. Nu hangt alles als los zand aan elkaar. Dat zag je ook in de tussensprint waar Sagan derde werd achter zijn ploeggenoot. Weet alleen niet of dat in zijn karakter zit.

hanjovdberg 8 oktober 2020 om 21:10

Absoluut niet mee eens. Peter lijkt juist bijna te netjes geworden. Wordt regelmatig weggezet, laat zich wegduwen, gaat geen onmogelijk inhaalmanoeuvres doen.

Hij mist duidelijk een paar procent tov voorgaande jaren. Is ook veel minder in beeld. Kan me niet onttrekken aan de idee dat hij door zijn privé problemen (scheiding enzo) minder op fietsen gefocust is.

heuvelcolombia 8 oktober 2020 om 22:50

Aldus Dr. Phil

Pietspeed 9 oktober 2020 om 06:42

Terechte opmerking van Han. Sagan laatste jaren niet meer zien lachen of vreugde hebben.

Turtlehead 8 oktober 2020 om 22:00

Bijna om medelijden mee te hebben. Voor de ploegleiding ook moeilijk om die mannen elke keer weer te motiveren.
Aan de andere kant: de QS/Lotto-tactiek om met 2-3 minuten al te beginnen controleren is uiteindelijk wel eenvoudiger en ook uitnodigender voor andere ploegen om op een gegeven moment mee te gaan helpen.

Wheely 8 oktober 2020 om 22:52

Met Majka en Konrad heeft Bora momenteel twee sterke troeven voor het AK, daarnaast een zeer sterke ploeg om te controleren. Ik zou het geweer van schouder veranderen en zelfs Sagan meer in dienst laten rijden. Ze zouden de enige echte dominante ploeg kunnen zijn deze Giro.

KennyKlimmen 9 oktober 2020 om 08:16

Interessant. Kan me er wel in vinden.

xistnc 9 oktober 2020 om 08:43

Maar dan toch altijd voor hooguit de plekken 4 t/m 10? Majka heeft nog 50km aan tijdrit voor de boeg dus zal sowieso al ergens 4 minuten goed moeten maken op pak ‘m beet Kelderman.

KimJungPoels 9 oktober 2020 om 08:48

Ja in de lange tijdrit van de Vuelta van vorig jaar verloor Majka ook echt minuten op Kelderman inderdaad…

Ajvenema 9 oktober 2020 om 10:38

Dat is niet echt des Bora’s, die snoepen graag van alle walletjes:)
Denk ook dat Sagan meer kans maakt op die puntentrui dan Majka of Konrad op de roze… Vandaag was ook gewoon een beetje pech. Zeldzaam geval van slecht positioneren door Sagan.

Headlines

Materiaalzone

Populair