Peter Sagan: “Het was een vreemde sprint”

zondag 24 maart 2019 om 08:19
Peter Sagan: “Het was een vreemde sprint”

foto: Cor Vos

Peter Sagan was op papier de snelste renner in de kopgroep van Milaan-San Remo, maar de Slowaak kwam in de eindsprint niet verder dan plaats vier. “Het was een vreemde en trage spurt”, zo liet de drievoudig wereldkampioen weten, die La Primavera nog nooit wist te winnen.

Sagan kende door ziekte geen ideale voorbereiding op Milaan-San Remo, maar zaterdag was de kopman van BORA-hansgrohe op de afspraak. De 29-jarige coureur bleek op de Poggio in staat om de (overige) toppers te volgen. “Ik voelde me behoorlijk goed”, begint Sagan zijn relaas.

“Ik beschikte nog niet over mijn topvorm, maar ik voelde me beter dan de afgelopen weken. De finale verliep zoals verwacht: een grote groep begon aan de Poggio. Daarna werd het tempo de hoogte ingejaagd, waardoor we ook aanvallen kregen. Ik wist op het juiste moment te reageren.”

Peter Sagan (uiterst links) komt tekort in de eindsprint – foto: Cor Vos

Ingesloten 
Hierdoor ontstond er een elitegroepje van elf renners, met daarbij onder meer wereldkampioen Alejandro Valverde, oud-winnaar Michal Kwiatkowski én Julian Alaphilippe. Die laatste won uiteindelijk in de sprint. En Sagan? De Slowaak zat op het cruciale moment ingesloten, waardoor hij ‘slechts’ vierde werd.

“Het was een vreemde en trage sprint”, zo kijkt Sagan terug op de finale. “Het duurde lang vooraleer er werd aangevallen. Ik zat lange tijd ingesloten. Toen ik eenmaal de ruimte vond om te sprinten, bleek het niet genoeg. Ik feliciteer Julian dan ook met zijn overwinning”, blijft Sagan sportief.

Dit artikel delen:

8 Reacties

assen 24 maart 2019 om 08:44

Het was een vreemde finale!
Trentin, 1 van de favorieten voor de sprint, demareerde; waarom?
Sagain, ervaren sprinter, liet zich insluiten.
En zo kwamen twee van de beste sprinters niet op het podium.

SoloSlim 24 maart 2019 om 09:38

Trentin wou alles of niets spelen en het was bijna gelukt.
En Sagan zijn sprintintelligentie lijkt in San-Remo nooit mee te willen terwijl het in een G-W of een WK (bijna) altijd goed is.

Fast Freddy 24 maart 2019 om 10:11

Toen de sprint werd ingezet leek Sagan niet direct mee te kunnen. Verrast lijkt me sterk, eerder niet explosief genoeg. Vervolgens kwam hij alsnog op gang.

Jan Blokland 24 maart 2019 om 10:13

Sagan. Wat een gentleman. Zo hoor je te verliezen. De felicitaties aan Julian. Shapeau aan Sagan.

Mwielerfan 24 maart 2019 om 12:20

Inderdaad sportief

Wortel 24 maart 2019 om 12:35

Hij werd op het vlakke uit het wiel gereden door Wout van Aert, wat ik erg verassend vond. Hij had dus geen power meer over om te sprinten

Paul81 24 maart 2019 om 14:00

Sagan zat rechts te kijken naar trentin en valverde terwijl links alaphilip en kwiat aangingen…

Bazzz 24 maart 2019 om 16:35

Paul, dat is de inderdaad de juiste conclusie. Daardoor reageerde hij te laat.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.