Peter Sagan hervat training in aanloop naar Ronde van Zwitserland en Tour de France

vrijdag 29 april 2022 om 13:10
Peter Sagan hervat training in aanloop naar Ronde van Zwitserland en Tour de France

foto: Cor Vos

Peter Sagan heeft van de ploeg groen licht gekregen om weer te gaan trainen. De Slowaakse kopman van TotalEnergies reed een belabberd voorjaar en moest dat ook vroegtijdig afbreken. Nu verlegt hij zijn focus op de Ronde van Zwitserland en de Tour de France.

RIDE: Een must-have voor iedere wielerliefhebber
Met het Zomernummer van RIDE ben je optimaal voorbereid op de komende wielerzomer. Met dit magazine doe je iedere wielerliefhebber een plezier! Bestel nu jouw exemplaar

Sagan kampte begin dit jaar met een trainingsachterstand nadat hij opnieuw besmet raakte met het coronavirus. Daarna kon hij nog niet imponeren bij zijn ploeg. De drievoudige wereldkampioen stapte in maart ziek af in de Tirreno-Adriatico, omdat hij opnieuw ziek bleek. Nadat Sagan ook moest opgeven in Gent-Wevelgem besloot zijn team hem uit de Ronde van Vlaanderen te houden. De laatste koers die hij reed was het Circuit Cycliste Sarthe, waar hij op de tweede dag afstapte.

TotalEnergies geeft aan dat Sagan fysiek en mentaal niet 100% fit is geweest in de beginfase van dit seizoen. De afgelopen weken is door de medische staf onderzoek gedaan naar de reden. Wat daar precies uit is gekomen, laat het Franse ProTeam niet weten. Wel zijn de resultaten dermate goed, dat Sagan weer mag trainen.

“Ik ben heel blij dat ik weer mag beginnen met trainen. Ik wil de hele ploeg van TotalEnergies bedanken voor hun steun tijdens deze moeilijke periode. Vooral Jean-René Bernaudeau, ploegdokter Louis Noisette en mijn coach Jens van Beylen”, vertelt de 32-jarige Sagan, die in mei op trainingskamp gaat naar het Amerikaanse Utah. Daar bereidt hij zich voor op zijn doelen in de zomer.

Wedstrijdprogramma

Dit artikel delen:

6 Reacties

Ronellenfitsch 29 april 2022 om 13:22

Fysiek en mentaal niet 100% fit. Vast niet onwaar, maar wel zeer cryptisch, en niet echt hoopgevend …

Pietspeed 29 april 2022 om 14:35

Hopelijk snel weer back in business. Zo’n klasbak mag gewoon niet ontbreken in het peloton.

makkelijk 29 april 2022 om 16:38

In het geval van Peter mogen we in elk geval meer verwachten dat hij een “Cavendishje” doet dan bij Froome ;)

Limal 29 april 2022 om 15:23

Hopelijk heeft hij de ziektekiemen kwijtgespeeld en de motivatie teruggevonden.

Deel Koeper 29 april 2022 om 16:52

In het allerbeste geval zie ik hem sporadisch nog ergens een ritje pakken, waarbij ik betwijfel of dat nog op WT-niveau zal zijn.

Hoop voor hem dat hij mijn ongelijk bewijst en het peloton verlaat als enigszins schitterende ster en niet als volledig uitgedoofde ster, want je laatste indruk is degene die soms het langst blijft hangen.

zipp404 29 april 2022 om 18:00

Op basis waarvan rijdt Sagan de tour? Kan beter in Polen voor een ritje gaan

Volg hier

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair