Peter Sagan: “Een van mijn pijnlijkste dagen op de fiets ooit”
Sagan in betere tijden, op weg naar de top van Alpe d'Huez - foto: Sirotti
vrijdag 27 juli 2018 om 21:00

Peter Sagan: “Een van mijn pijnlijkste dagen op de fiets ooit”

Peter Sagan kwam tijdens de korte bergrit van woensdag ten val in een afdaling, nadat hij in eerste instantie lang bij de beste klimmers van het peloton kon blijven. Eventjes was er twijfel of hij zijn weg kon vervolgen en ook vrijdag was het de vraag of de wereldkampioen de finish zou halen. “Opgeven was oneerlijk geweest”, stelt Sagan na afloop.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
“Het was een van mijn pijnlijkste en meest moeilijke dagen op de fiets, die ik tijdens mijn wielercarrière heb meegemaakt”, steekt hij van wal in het persbericht van BORA-hansgrohe. “Door mijn blessure en de hitte, leek er geen eind te komen aan de laatste bergetappe van deze Tour de France! Maar ik kon niet opgeven. We zijn zo dichtbij Parijs, dat het niet eerlijk tegenover het team en mezelf was geweest. Ik moest vechten. Wel wil ik graag mijn ploeggenoten bedanken voor hun opofferingen vandaag. Ze zijn de volledige rit bij me in de buurt gebleven. Daar draait teamwork om!”

Als Sagan het einde van de Tour haalt, verzekert hij zich van zijn zesde groene trui ooit. De 28-jarige Slowaak evenaart daarmee het record van Erik Zabel. In de strijd om het puntenklassement heeft de wereldkampioen 250 punten meer dan de nummer twee, Alexander Kristoff.

RIDE Magazine
12 Reacties
Sorteer op:
27 juli 2018 21:09
Mijn respect voor Sagan is vandaag enorm gestegen. Heb hem zien afzien vandaag, met de een na de andere bidon water over zijn hoofd gooiende en het gezicht vertrokken van pijn. Moet een lijdensweg zijn geweest.
27 juli 2018 21:20
Mooi dat hij uitrijdt. Niemand anders mag de groene trui hebben deze tour.
27 juli 2018 23:00
Fenomeen en geen egoist zoals veel mensen tegenwoordig.
27 juli 2018 23:11
Iedereen die nooit stuk heeft gezeten op een klim kan zich ook geen fractie van een voorstellig maken van wat deze man heeft moeten doorstaan. Onmenselijk
27 juli 2018 23:11
Heb Sagan nog nooit zulke bekken zien trekken. Schitterend!

En mooi dat 'ie op tijd binnen is :)
27 juli 2018 23:28
Respect. Je zag op de eerste klim al dat hij het echt moeilijk had, terwijl hij voor een sprinter normaliter goed klimt.
27 juli 2018 23:37
Alleen met Hulk power red je wat hij vandaag presteerde. Die gaat legendarisch los op de Bora-afterparty in Parijs.
28 juli 2018 00:42
En dan als toetje nog een tijdrit binnen de tijdslimiet afleveren. Oef. Wat een beproeving.
28 juli 2018 01:51
Tsja ook diep respect dat hij vdaag uitrijdt, maar als ik dan hoor dat de valpartij is veroorzaakt doordat renners van BORA achterin de koers een wedstrijdje afdalen doen en dat hij daardoor in gevallen... dan zet ik toch mijn vraagtekens. Beetje spelen mag en is leuk, maar dit is gewoon dom!
28 juli 2018 08:55
Gelukkig heeft hij het overleefd,een andere groene trui in Parijs zou zeer jammer zijn.
Maar gaat hij wel voldoende hersteld zijn voor het EK?
28 juli 2018 09:13
Iedereen die wel eens kritiek had op Sagan, mag die na vandaag voorgoed inslikken. Al bij de eerste klim lossen en daarna weigeren op te geven. Wat moet hij een pijn hebben gehad. Op karakter de zwaarste rit van de Tour uitrijden met zware blessures. Dat doen weinigen hem na. Diepe buiging voor deze man. De groene trui in Parijs is zijn meer dan terechte beloning !
28 juli 2018 11:26
Het was meer dan duidelijk hoe hij moest afzien. Toen hij loste op de eerste klim zag het er niet naar uit dat hij de finish zou halen. Knap dat hij vooral door z'n afdalingen toch in de grote bus de finish heeft gehaald. Hij is ook de enige die de groene trui verdiend, als hij had moeten opgeven had het dit jaar een heel fletse groene trui geweest voor Kristoff of Demare.

Reacties zijn gesloten.