Peter Sagan bedankt ploegmaats na ritzege: “Zij deden indrukwekkend werk”

maandag 17 mei 2021 om 17:32
Peter Sagan bedankt ploegmaats na ritzege: “Zij deden indrukwekkend werk”

foto: Cor Vos

Peter Sagan schreef maandag, net als in 2020, de tiende etappe van de Giro d’Italia op zijn naam. Na afloop had hij louter complimenten over voor zijn ploeggenoten van BORA-hansgrohe, die de laatste zestig kilometer kleurden en Sagan in een zetel naar de finish in Foligno loodsten. “Het was vandaag een heel goede dag voor ons”, reageert hij.

“We hebben geprobeerd wat we konden. Ik moet al mijn ploeggenoten bedanken, zij leverden indrukwekkend werk. Het ging vol gas op de laatste twee klimmetjes om de sprinters te lossen. Helaas was niet iedereen gelost”, kan de Slowaak lachen. “Maar ik heb gewonnen en daar ben ik heel blij mee.”

Tot op heden lukte het nog niet voor Sagan in deze Giro. Toch was hij er voor zijn gevoel al dichtbij. “Toen Caleb Ewan voor de tweede keer won, was ik heel goed. Die aankomst liep ook licht omhoog. Ik begon van achteren en had een goede snelheid, maar toen ik werd opgehouden. Ik ben blij dat ik daar overeind bleef”, kijkt hij terug. “Maar ik ben vooral blij om deze etappe nu te winnen. Het was geweldig werk van de ploeg.”

Door zijn ritzege is Sagan met 108 punten de nieuwe drager van de paarse puntentrui. Hij heeft zeventien punten voorsprong op Fernando Gaviria en Davide Cimolai. Of Sagan een doel maakt van die paarse trui? “Ik bekijk dat dag per dag. Dit was pas de tiende etappe, dus we hebben nog een halve Giro te gaan, maar ik zal mijn best doen”, vertelt hij.

foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

8 Reacties

pirazzi 17 mei 2021 om 17:35

Peter Sagan is echt de grappigste.

ThorHushovd 17 mei 2021 om 17:36

Hoppa, go get it Peter! Ik blijf er van genieten in elk geval.

Jori 17 mei 2021 om 17:42

Nounou, ben benieuwd of hij voor het paars gaat, je weet het niet he :p

Michelangelo 17 mei 2021 om 17:50

Mooi voor de ploeg en Sagan. Loon naar werken!

Magician 17 mei 2021 om 17:59

Hij zal z’n best doen.

Mooi.

Rufusvb 17 mei 2021 om 18:30

Knap werk van team Bora!

Gilberto 17 mei 2021 om 19:54

Commentator liep hem weer te zoeken, als in, hem beschuldigen van iets dat helemaal niet gebeurde, valt me helaas telkens weer op

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair