Petacchi: “Gaviria is de nieuwe Sagan”
Vuelta A San Juan / ©Tim De Waele
woensdag 8 februari 2017 om 14:02

Petacchi: “Gaviria is de nieuwe Sagan”

Alessandro Petacchi is vol lof over Fernando Gaviria. “Ik denk dat hij de nieuwe Sagan is. Het is een fenomeen,” vertelt de voormalig topspurter aan La Gazzetta dello Sport. “Ik hou van zijn natuurlijke talent en de manier waarop hij zich beweegt in het peloton.”

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
Petacchi ziet de Colombiaan als een van de favorieten voor Milaan-San Remo. Vorig jaar zag Gaviria na een val in de slotfase zijn winstkansen in rook opgaan. “Ik ben er zeker van dat hij dit jaar een hoofdrol kan spelen. Hij is een jaar ouder, heeft meer vertrouwen in zijn kwaliteiten en wordt ondersteund door een erg sterk team. Vorig jaar was hij al mijn favoriet door de manier waarop hij reed in Tirreno-Adriatico. De aankomst op Via Roma met de oplopende weg paste perfect bij hem.”

Gaviria verhuist binnenkort naar de Toscaanse badplaats Lido di Camaiore, waar hij een appartement van Petacchi gaat huren. Deze geeft hem graag tips voor de voorjaarsklassieker die hij in 2005 won. “Hij heeft het mij niet gevraagd, maar ik geef hem graag wat advies. Ik ken Milaan-San Remo van binnen en van buiten. Ik weet waar je op welk moment in het peloton moet zitten om energie te bewaren die je in de finale kunt gebruiken. Maar hij doet het zo goed dat ik ervan overtuigd ben dat hij mijn advies niet eens nodig heeft.”

RIDE Magazine
67 Reacties
Sorteer op:
8 februari 2017 14:06
Volgens mij is de ouwe er nog steeds, en zit er nog geen sleet op.
8 februari 2017 14:07
Eerst al Viviani, nu Petacchi, ik zie een vooropgezet plan. De Italianen willen hem inlijven ;)
8 februari 2017 14:17
Ik hoop dat het bij een appartement huren blijft... Petacchi gebruikte wat graag astma middelen en is daarvoor geschorst geweest. Dat soort adviezen moet Gaviria maar niet overnemen..
8 februari 2017 14:30
'... dat hij mijn advies niet eens nodig heeft', of het moest mijn vastgoedadvies zijn, natuurlijk...
8 februari 2017 14:43
Sagan is de nieuwe, de huidige en de oude Sagan en daarmee basta.
8 februari 2017 14:53
Hij heeft niet eens 50% van het talent van Sagan.
8 februari 2017 15:05
Dylan Groenewegen is de nieuwe Gaviria...
8 februari 2017 15:06
Slim van Petecchi, gewoon wat van dit soort quotes eruit gooien en de appartementen zijn zo allemaal verhuurd; bespaard weer advertentiekosten.
8 februari 2017 15:06
Een vergelijking met Sagan kan vrijwel niemand waarmaken.
Op je 26e tweemaal wereldkampioen, 7 Tour etappes, 4 groene truien, een monument en talloze overwinningen en podiumplaatsen in mooie wedstrijden.
Als Gaviria zou mogen tekenen voor de helft van deze erelijst binnen 4 jaar, dan zou hij geen moment twijfelen.
8 februari 2017 15:09
Gaviria is een fenomeen, maar Sagan blijft ongeëvenaard. Ik ben ervan overtuigd dat als Sagan veertig jaar eerder was geboren we het nu over Sagan zouden hebben in plaats van Merckx. Zoveel winnen terwijl het niveau van het peloton nooit zo hoog geweest is als nu, dan ben je gewoon een van de besten aller tijden.
8 februari 2017 15:15
Ik zou de oude Sagan nog niet helemaal afschrijven voordat we al een nieuwe kronen.
8 februari 2017 15:20
@Janjanssen,

De nieuwe Sagan is hij lang nog niet. Maar wat jij zegt is dan weer doorschieten langs de andere kant.

Gezellige types die Jan Janssensen ;)
8 februari 2017 15:25
Die "binnenkomer" van Sagan tijdens Parijs-Nice, 2 etappes als ik me niet vergis, dat was genen kattepis. Feit dat me dat nog helder voor de geest staat zegt dat ik ervoor en erna niemand met zo'n bravure op de deur heb weten kloppen dat ze meteen open ging...of het moet Boonen tijdens zijn Parijs-Roubaix-debuut geweest zijn...
8 februari 2017 15:30
Ben benieuwd naar Gaviria's vorderingen op Vlaamse wegen. Als Roubaix echt zijn favoriete koers is, dan gok ik eerder op een nieuwe Boonen, wat "vandaag" nog straffer zou zijn dan de nieuwe Sagan...al gaat die Sagan binnen een jaar of 3 allicht evenknieër zijn dan Tommeke.
8 februari 2017 16:05
@ Orakel, als je een gelijkaardig palmares zoekt, blijf dan vooral dicht bij huis, het overtreft hem zelfs : Boonen op zijn 26 :
1 x WK
1 x Parijs-Roubaix
2 x Ronde van Vlaanderen
4 x rit in de Tour
3 x E3
2 x Scheldeprijs
1 x Gent-Wevelgem

Aan de podiumplaatsen is er net als bij Sagan geen beginnen aan. Dus om nu al te stellen dat Gaviria onmiddellijk zou tekenen om binnen vier jaar de helft van dat palmares te evenaren?? Toch maar even afwachten...
8 februari 2017 16:10
@ tykkethor, periodes vergelijken is heel moeilijk, m.i. dreven Boonen en Cancellara elkaar naar grotere hoogten dan wat we tot nu toe zagen in het, voorlopig, eenmalige succes van Sagan in een monument...
8 februari 2017 16:27
Sagan is 26, wordt nog elkaar jaar beter en we hebben het over de nieuwe? Man hij is nog lang niet uitgespeeld. Maar Gaviria is wel een enorm talent die hele grote wedstrijden kan winnen, maar dit is ook wel gezegd over andere en wie weet zit hij al aan zijn top.
8 februari 2017 16:34
Beiden zijn supertalenten, al moet ik nog zien of Gaviria beter klimt als Sagan..

Wat Sagan betreft, het is er fenomeen. Maar meer door rijstijl als erelijst. Boonem zijn palmares op 26 was idd groter, en ik zie Sagan geen 4 keer roubaix winnen. Denk dat Boonen zijn palmares op kasseien, en Gilbert zijn palmares op heuvels de eerste decennia niet geëvenaard wordt.
8 februari 2017 16:35
Niet zo letterlijk nemen wat mij betreft maar dat Gaviria een absolute topper gaat worden lijkt me evident. Handig gedaan ook weer van Lefevre hem te spotten en in te lijven.
8 februari 2017 16:38
@miguelon
Sagan is zoveel veelzijdiger dan Boonen. Kijk maar eens hoe hij zijn wereldtitels (meervoud!) behaalde
+ Sagan drijft zichzelf puur op instinct naar grotere hoogten dan om het even welke tijdsgenoot
Maar
@Tykkeyhor
Sagan is veel minder veelzijdig dan Merckx: tijdrijden, hooggebergte, uurrecord...
Laat het fenomeen het fenomeen blijven...
8 februari 2017 16:39
@Miguelon
Mooi lijstje van Boonen, maar ik vind het niet noodzakelijk beter dan van Sagan. ECHT indrukwekkend van Boonen op die leeftijd zijn de overwinningen in PR en RvV. De rest is minder indrukwekkend; vergeet niet, Boonen is een Belg en sprinter, en daarmee gefocust op deze en de andere wedstrijden die je noemt. Bij Sagan kun je nog andere prestaties noemen die Boonen niet heeft... Al met al vind ik persoonlijk Sagan echt een veel betere en completere renner dan Boonen. Al is Boonen lang niet slecht natuurlijk. ;-)
8 februari 2017 16:51
Het palmares van Sagan en Boonen vergelijken is niet te doen, het is maar net hoeveel waarde aan welke overwinningen wordt gehecht. Qua totaal loopt Sagan in ieder geval dik voor.

En over de nieuwe Sagan praten is natuurlijk onzin, zeker omdat Gaviria en Sagan nog geen vijf jaar schelen.
8 februari 2017 16:59
inderdaad sagan is veel completer dan boonen ooit was !!sagan's erelijst is groter dan die van boonen
8 februari 2017 17:22
Lachwekkend dat er mensen zijn die Boonen met Sagan vergelijken.
Sagan wint op veel meer terreinen en heeft een veel minder team.
8 februari 2017 17:37
@ Assen, nederbelg,... Ik moet mijn eigen lijstje zelfs nog bijstellen!! Iemand liet hier vallen dat Sagan 26 is, hij is er net 27... Op exact dezelfde leeftijd komt er dus nog een seizoen bij voor Boonen!!
Palmares op dezelfde leeftijd :
1*WK
1* Roubaix
2*Vlaanderen
6* rit in de Tour
4* E3
2* Scheldeprijs
1* Gent-Wevelgem
Betekent dus dat er twee monumenten meer zijn voor Boonen, 1 WK en twee tourritten meer voor Sagan...
Ze zijn elkaar dus zeker waard op die leeftijd. En ja Sagan rijdt spectaculair rond door zijn perfecte controle over lichaam en fiets, hij gaat ook harder bergop, maar het palmares?? Dat gaat gelijk op!

Reacties zijn gesloten.