Pereiro: “Weet nog steeds niet hoe het verder moet”

donderdag 3 december 2009 om 19:10

Oscar Pereiro Sio heeft nog steeds geen idee over zijn situatie voor volgend jaar. Bij de Galisische krant La Región heeft de Spanjaard voor het eerst gereageerd sinds het nieuws dat er problemen zijn in verband met zijn overeenkomst met Astana.

Pereiro tekende op 12 november een eenjarig contract met de Kazakse ploeg, maar zijn manager ontving onlangs de vraag om opnieuw te onderhandelen over het overeengekomen salaris. Op dat moment besloot hij de hulp in te roepen van een advocaat, maar voorlopig heeft hij niets meer van Astana gehoord.

“Ik weet niet wat er aan de gang is, ik weet niet wie er aan zet is, ik weet zelfs niet of de persoon die het contract heeft getekend voor Astana daar überhaupt bevoegd voor is. Ik weet wel dat er voorlopig niet meteen beterschap op komst is”, zegt Pereiro.

“Het grote probleem is dat ik in de huidige situatie niet op zoek kan gaan naar een nieuwe ploeg, want ik heb al een contract getekend met Astana. Het salaris dat ik vraag is niet astronomisch, maar het is natuurlijk ook geen minimumloon”, aldus de Tourwinnaar van 2006. Een overstap naar Quick-Step, die eerder nog tot de mogelijkheden behoorde, lijkt intussen van de baan.

Pereiro overwoog eerder al te stoppen met wielrennen en speelt ook nu nog met dat idee. “Er is ook nog leven na het wielrennen. Misschien is dat het laatste deel van mijn profcarrière. Mijn familie zou het allerminst erg vinden, want ze weet hoe zielig het wielrennersbestaan kan zijn”, stelt hij, waarmee hij waarschijnlijk verwijst naar de dopingcontrole die hij in een restaurant moest ondergaan.

De Ronde van Frankrijk was, voorlopig, de laatste wedstrijd die de nog steeds maar 32-jarige Pereiro betwistte. Hij werd prof in 2000 en reed achtereenvolgens voor Porta da Ravessa, Phonak en Caisse d’Epargne.

Lees ook:
Oscar Pereiro overweegt te stoppen
Pereiro Sio bijna rond met Xacobeo
Pereiro dan toch niet naar Xacobeo
Oscar Pereiro eventueel naar Quick-Step
Pereiro moet urine afleveren in vol restaurant
Oscar Pereiro gaat nu naar Astana
Contract Pereiro met Astana nog niet zeker

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair