Pello Bilbao: “Duurde lang voor mijn eerste zege in een grote ronde”

vrijdag 17 mei 2019 om 17:12
Pello Bilbao: “Duurde lang voor mijn eerste zege in een grote ronde”

foto: Cor Vos

Pello Bilbao heeft voor het eerst in zijn carrière een ritzege geboekt in een grote ronde. En dat in de achtste drieweekse koers die hij betwist. “Dit is heel belangrijk dag voor mij. Het duurde lang voor mijn eerste winst in een grote ronde”, zegt Bilbao in het flashinterview.


In L’Aquila wist Bilbao vlak voor de slotkilometer weg te springen uit een groep van vijf die overgebleven was uit een grotere kopgroep. In eerste instantie was daar ook ploeggenoot Andrey Zeits bij. “Het was een groot voordeel dat Andrey mee was. Hij reed heel, heel hard op kop voor mij en  daarom hielden wij een voorsprong. Dat was relaxed en zo konden we denken aan de ritwinst”, blikt Bilbao terug.

Het tempo in de zevende etappe lag ontzettend hoog, met een gemiddelde snelheid van 45 kilometer per uur. Dat kwam mede door een openingsfase waarin geen kopgroep weg wist te komen. “We moesten wat improviseren”, zegt Bilbao. “Eigenlijk moest Dario Cataldo mee in de vlucht, maar dat ging heel moeilijk. Dus besloot ik ook mee te springen in de grote groepen. Ik probeerde het en had juiste benen om te winnen.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.