Peiper voorziet geen problemen tussen Gaviria en Kristoff

Door , dinsdag 27 november 2018 om 15:54
Peiper voorziet geen problemen tussen Gaviria en Kristoff

foto: LaPresse/Fabio Ferrari

Allan Peiper zal als ploegleider bij UAE Emirates te maken krijgen met Fernando Gaviria en Alexander Kristoff, die allebei het kopmanschap ambiëren. De oud-renner verwacht echter geen problemen tussen de twee kemphanen. “Het is alleen maar een voordeel om twee toppers in je ploeg te hebben”, zo laat hij weten aan Cyclingnews.


Kristoff werd eind 2017 met veel tromgeroffel binnengehaald door UAE Emirates, maar wist afgelopen seizoen – ondanks een sprintzege op de Avenue des Champs-Élysées – niet te overtuigen. Mede hierdoor boekte de WorldTour-ploeg slechts twaalf seizoenszeges. Het teammanagement greep dan ook in: het trok de Colombiaanse sprinter Fernando Gaviria aan.

De vraag is nu wat de rol van Kristoff zal worden. In een eerder interview liet de Noor weten dat hij bereid is om een stap opzij te zetten, maar dat hij dit niet van harte zal doen. “Het is niet goed voor je marktwaarde als je er met de pet naar gooit. Ik weet echter nog niet of ik klaar ben om als lead out-man te fungeren”, was hij eerlijk.

Alexander Kristoff won in 2018 vijf wedstrijden – foto: LaPresse

“Je moet meerdere renners hebben in de finale”
Teammanager Joxean Fernandez Matxin gaf onlangs aan dat Kristoff niet hoeft te wanhopen. Peiper komt nu met dezelfde boodschap. “Ik heb deze week met Alexander gesproken, en hij ziet het als een voordeel om twee kopmannen in de finale te hebben. Je moet juist meer renners in de finale hebben, kijk maar naar Quick-Step Floors.”

“Op die manier kun je meerdere pionnen uitspelen. Het is uiteindelijk aan de ploegleider om een keuze te maken tussen beide renners, op basis van hoe ze zich voelen. Ik zie echter geen problemen. In sommige wedstrijden zal de ervaring van Alexander de doorslag geven, in andere koersen de snelheid van Fernando.”

“We hebben veel talent”
Peiper hoopt dat UAE Emirates in 2019 beter zal presteren, nu de ploeg met Gaviria, Sergio Henao en Jasper Philipsen flink wat kwaliteit heeft aangetrokken. “We hebben veel talent, we moeten nu alleen zorgen voor een goede balans. Er is genoeg ruimte voor verbetering.”

Dit artikel delen:

10 Reacties

Polleke 27 november 2018 om 16:38

Als ze het goed plannen hoeven ze elkaar een seizoen lang niet te zien… koersen genoeg om elk een andere kalender te rijden. Ok, de Tour willen ze allebei rijden maar daar moet juist een goed managment een knoop doorhakken en duidelijk zijn vanaf het begin.

Romāns Vainšteins 27 november 2018 om 16:49

Gaviria voor de echte, echte spurts + Kristoff het meer beukige werk, in MSR beiden allebei beschermd en ook samen mee naar de tour.

Viktrodriguez 27 november 2018 om 16:57

Wilde Kristoff niet ooit de Giro gaan rijden? Dan hoeven ze niet allebei naar de Tour.

Maar voorzie inderdaad weinig problemen. Buiten MSR dan, maar daar kan een duokopmanschap prima. Kristoff rijdt de kasseienklassiekers, kan Gaviria mooi naar de rondjes.

lemmens 27 november 2018 om 17:24

Kristoff moet de Tour ook maar eens overslaan, heeft daar niets meer te zoeken. 3 zeges op je TdF palmares is mooi, nu eens een keertje scoren in de Giro of Vuelta, voordat de leeftijd een rol begint te spelen.

williams 27 november 2018 om 18:13

Schrijf maar op, ze zullen bij de emiraten volgend seizoen blij zijn dat ze Kristoff hebben…

Rallyboy91 27 november 2018 om 18:43

Net zoals ze bij quickstep blij zullen zijn dat ze gaviria hebben laten gaan (financiële voordeel, sportief niet altijd even gemotiveerd,… Etc) voor Fabio jakobsen (giro) en hodeg (vuelta) en dan hebben ze nog viviani met richeze, keisse, lampi, voor de tour….

Jean Dumas 27 november 2018 om 19:20

Kristoff is iemand die hier juist sterker van wordt.

fringale 28 november 2018 om 06:53

Tactiek lijkt me simpel, in elke koers Gaviria kopman…tot hij valt, en dan mag Kristoff

west 28 november 2018 om 12:07

Denk wel dat ze volgend jaar Consonni kwijt zijn.

KimJungPoels 28 november 2018 om 12:33

Kan hij mooi naar Israel Cycling Academy ofzo.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.