Pegasus-baas strijdbaar over doorstart
dinsdag 21 december 2010 om 08:30

Pegasus-baas strijdbaar over doorstart

Chris White is niet van plan het bijltje erbij neer te gooien. Gisteren werd bekend dat zijn Pegasus-ploeg volgend seizoen geen proflicentie van de UCI krijgt, maar de Australiër vertelde tegen Cyclingnews dat de ploeg desondanks in 2011 een sterk wegprogramma wil rijden.

“Het is nog te vroeg om iets over de toekomst te zeggen. We zijn op het moment vooral verbaasd, maar proberen naar de toekomst te kijken,” vertelde White. Het lukte Pegasus niet om de UCI voldoende financiële garanties voor te leggen dat de ploeg het seizoen zou afmaken. Ondanks het feit dat zijn renners nu vrij zijn om te onderhandelen met andere ploegen wil White aan het nieuwe seizoen beginnen, desnoods als continentale ploeg. Pegasus kreeg al uitnodigingen voor diverse topkoersen, waaronder Kuurne-Brussel-Kuurne. Daarnaast lijkt het zeker van deelname aan de Tour Down Under. “Ik denk niet dat dit avontuur al ten einde is. We zijn hier al vier jaar mee bezig en kijken naar alle opties om in 2011 door te gaan. Het moet een opstap zijn naar 2012 en verder.”

White is vooral verbaasd over het gebrek aan feedback wat hij na een eerste afwijzing van de UCI gekregen heeft. “Ik heb geen enkele vorm van advies gehad. Ik heb ervoor gezorgd dat onze financiële positie sterker geworden is door een nieuwe sponsorovereenkomst te regelen. Ik ben erg verbaasd.”

Lees ook:
Geen licentie voor Pegasus
McEwen zwaar teleurgesteld in UCI
Van Kessel: “Pegasus wil zestien renners behouden”
Australische renners krijgen hulp van wielerbond

RIDE Magazine