Peeters: “Met Cavendish meer opties in de klassiekers”

maandag 5 november 2012 om 17:50

Mark Cavendish

foto: Sirotti

Omega Pharma-Quick Step denkt door het aantrekken van Mark Cavendish volgend seizoen over meer opties te beschikken in de voorjaarsklassiekers. Dat vertelde ploegleider Wilfried Peeters tegen Cyclingnews. De Belgische ploegleider ziet Fabian Cancellara en Peter Sagan als voornaamste concurrenten.

Omega Pharma-Quick Step kende in 2012 een uitermate sterk klassiek voorjaar. De ploeg won Dwars door Vlaanderen, de E3 Prijs, Gent – Wevelgem, de Driedaagse de Panne, de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. “Ik denk dat we een sterke ploeg gaan hebben, met iemand als Tom Boonen en alle zeges die we in 2012 behaald hebben. Het zal moeilijk worden om het in 2013 net zo goed te doen. Ons team is vergelijkbaar, we hebben slechts een paar andere renners,” aldus Peeters

De ploeg is met de komst van Cavendish sterker geworden. Peeters denkt dat hij samen met Boonen als kopman in de klassiekers kan worden uitgespeeld. “Met Cavendish hebben we meer opties. Het is goed mogelijk om zowel voor Boonen als Cavendish te koersen. Misschien dat we de tactiek licht aanpassen. Dat Tom in San Remo bijvoorbeeld al op de Poggio aangaat. Met twee van zulke renners hebben we meer kansen om deze wedstrijd te winnen. Meer opties is goed voor ons.”

Hij ziet Cancellara en Sagan als voornaamste concurrenten. “Cancellara had veel pech vorig jaar. Sagan was dit jaar in elke wedstrijd een van de besten. Hij kan nog beter worden,” denkt Peeters.

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair