Pechvogel Gianni Moscon: “Hopen dat de vorm goed is voor de Giro d’Italia”

maandag 1 april 2019 om 12:23
Pechvogel Gianni Moscon: “Hopen dat de vorm goed is voor de Giro d’Italia”

foto: Cor Vos

Het jaar 2019 is vooralsnog niet het jaar van Gianni Moscon. De allrounder van Team Sky heeft door valpartijen en de gevolgen hiervan nog niet op het toppen van zijn kunnen gepresteerd en valt nu ook in zijn klassiekers wat tegen. “Geen paniek als de klassiekers tegenvallen, het seizoen is nog lang”, laat hij weten aan Cycling Weekly.

Ook dit jaar maken we met RIDE weer een lekker dikke zomereditie. Een 212 pagina's dik wielermagazine waar je deze zomer uren van kunt genieten en die de sportzomer nog nét iets leuker maakt. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!
Ook vanuit zijn ploeg ligt er weinig druk op de huidige prestaties van de Italiaan. “We bekijken het dag voor dag. Ik test mezelf elke dag en probeer zo mijn conditie te verbeteren”, duidt hij op een voorzichtige terugkeer. “Ik ben te lang in de Tirreno-Adriatico gebleven, ik had eerst mijn lichaam wat meer rust moeten geven (na twee valpartijen in de UAE Tour, red.).”

Een goede prestatie in de overgebleven klassiekers zou mooi meegenomen zijn voor Moscon, maar zijn eerste echte doel is nu de Giro d’Italia. “Ik bouw langzaam op richting de Giro. Geen paniek als de klassiekers nu tegenvallen, het seizoen is nog lang. Als ik maar in vorm ben voor de Giro d’Italia”, sluit hij af.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Olly 1 april 2019 om 12:39

Wat gaat hij in de giro dan doen, behalve knechten? Hij gaat toch niet voor een klassement?

0
de nieuweMerckx 1 april 2019 om 13:25

Typisch Italiaans, zoveelste verspilde talent. Ook Cassani als bondscoach kon het tij niet keren. Twee jaar geleden sprintte hij als een raket Stybar en Alaphilippe uit het wiel op dat laatste klimmetje in Québec. Nu is er al niks meer over van die explosiviteit en denkt meneer grote rondes te kunnen winnen (terwijl hij altijd duidelijk tekort komt in de bergen).

0
Front-runner 1 april 2019 om 13:00

Hij wil zo lang mogelijk proberen aan te haken. Hij zal wel een engiszins beschermde rol krijgen, maar voor Sky zal het toch echt alle ballen op Bernal zijn.
https://www.wielerflits.nl/nieuws/gianni-moscon-wil-zich-testen-als-klassementsrenner/

0
GreenDay 1 april 2019 om 13:13

Ik heb Moscon in mijn Sporza-pool opgenomen. Ik heb daar onderhand ook veel spijt van! :-)

0
Romāns Vainšteins 1 april 2019 om 19:28

Klinkt als vruchtbare grond voor een verder puik 2019.

Hopelijk pakt ie ook de vuelta mee.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone