Pech voor Marianne Vos in Parijs-Roubaix: “Heb de voorkant niet echt gezien”

zaterdag 8 april 2023 om 19:04
Pech voor Marianne Vos in Parijs-Roubaix: “Heb de voorkant niet echt gezien”

foto: Cor Vos

Marianne Vos eindigde zaterdag nog als tiende in de derde editie van Parijs-Roubaix Femmes, maar haar wedstrijd bestond vooral uit achtervolgen. De kopvrouw van Jumbo-Visma kreeg namelijk af te rekenen met de nodige pech. “Ik heb de voorkant niet echt gezien vandaag”, zegt ze op de site van haar ploeg.

“Ik lag vlak voor de eerste strook bij een valpartij en daarna reed ik lek”, legt Vos uit. “Toen moest ik van groepje naar groepje en werd ik iedere keer door ploeggenoten opgehaald. Het heeft geen zin om iedereen te laten wachten, want dan houd je niemand meer over voorin. Er zat niks anders op dan vol door te rijden. Ik heb aan het einde veel hulp gehad.”

Samen met het uitgedunde ‘peloton’ wist Vos nog terug te komen bij de groep der favorieten, die vervolgens weer tot op tien seconden naderde van de vroege vluchtsters. Uiteindelijk zou ze echter voor plek zeven sprinten. “Ik had nooit gedacht dat we nog zo dichtbij zouden komen. Het was flink afzien, maar het blijkt maar weer dat nooit opgeven loont. Volgens mij hebben de toeschouwers een mooie wedstrijd gezien.”

Lees ook:
Vroege vluchtster Alison Jackson zegeviert in chaotische Parijs-Roubaix Femmes
Dit artikel delen:

11 Reacties

fietsvriend 8 april 2023 om 20:45

Reactie van een echte leider, want eerlijk gezegd heb ik Vos vooral veel zonder ploeggenoten zien rijden (en met krachten smijten) om terug vooraan in de wedstrijd te komen.
Wel heerlijk dat ze alsnog een finale reed. Had haar graag zien winnen.

4
Kopinkas 8 april 2023 om 20:56

Ze zegt toch zelf dat het zinloos is om veel volk te laten wachten?

-1
Henk van Bouw 8 april 2023 om 22:16

Dat kan ze zelf wel zeggen maar zijn heeft de koers niet gezien. Als die twee vooraan eerder gewacht hadden had ze veel eerder weer aan kunnen sluiten. Deed werkelijk pijn aan de ogen deze tactiek.

3
RefleX 9 april 2023 om 06:42

Volledig mee eens. Een hele fase in de wedstrijd gaat ze van 1 minuut achterstand naar 15sec en blijft daar lang hangen. Op dat moment moet de ploeg wachten als je nog iets van uitslag wilt rijden. Op de kasseistroken sluit ze bijna aan maar met een ploegmaat had ze daar meer over gehad om het gat in 1 keer te dichten of was het gat in het tussenstuk niet groter geworden. Dan zit je eerder terug in de wielen en kun je gaan herstellen.

2
pipo de clown 9 april 2023 om 22:57

Als je Vos in de ploeg hebt en die rijd 20 sec achter peleton dan moet je iedereen laten wachten . Punt

0
Jacco van Stierop 8 april 2023 om 21:23

“… en werd ik iedere keer door ploeggenoten opgehaald.”
Dat moet dan wel telkens buiten beeld zijn gebeurd. Wel vol in beeld was hoe Vos de arme Le Net, -die een ploeggenote in de kopgroep had-, uitfoeterde omdat die niet genoeg overnam. Dat Vos uiteindelijk in de finale bij de achtervolgende groep wist te geraken was te danken aan de valpartij van de groep Kopecky.
Vandaag was een uitgelezen kans voor Vos om een fraaie prijs toe te voegen aan haar immense erelijst. Vos is een keurig nette dame die haar ploeggenoten in het openbaar niet afvalt, maar dit was beschamend natuurlijk. Als een van de allergrootste rensters ooit halverwege de koers wegens mechanische pech alleen komt te zitten, moet bij haar ploeg alle alarmbellen afgaan om haar weer naar voren te loodsen. Om onbegrijpelijke reden niet gebeurd.
Door haar onverzettelijkheid wist Vos zich toch nog bij Kopecky en Longo Borghini te voegen, maar het was duidelijk dat ze geen rol meer kon spelen.
Je mag hopen dat er tijdens de nabespreking de nodige krachttermen eruit gegooid zullen worden. Dit was majesteitsschennis!

1
Cornelius 8 april 2023 om 21:59

Het is bij TJV geen kwestie van niet willen, maar (helaas) van niet beter kunnen. De enige renster van TJV die in zo’n geval Vos had kunnen helpen is Riejanne Markus, maar die was er niet bij.

2
Jacco van Stierop 8 april 2023 om 22:34

Beekhuis en Rüegg worden 40e en 45e op 4.36, maar die zouden halverwege koers, dus na zo’n 75 km, niet sterk genoeg zijn geweest een helpende hand te bieden aan Vos? Daar geloof ik niet zo in. Voor wie of wat hebben zij hun koers gereden?
Labecki heeft nog wel wat geprobeerd, maar tekenend vond ik het helikopterbeeld dat zij op een kasseistrook in het linkergootje reed en Vos in het rechtergootje.

4
Cornelius 8 april 2023 om 22:52

@Jacco Beekhuis en Rüegg hadden vermoedelijk als taak in het peloton (na uitdunning de tweede groep) te blijven, en daar te wachten op de terugkeer van Vos. Overigens hebben die twee wel meegeholpen om Vos (Longo Borghini zat na de val ook in die groep) nog terug te brengen naar het groepje met Brand en Kasper.

0
RefleX 9 april 2023 om 06:38

Op het moment dat Vos op 15 seconden blijft hangen had de gehele ploeg haar moeten helpen. Op de kasseistrook komt ze iedere keer bijna aansluiten omdat het peloton uitrekt maar op de tussenstroken zit ze alleen en verliest ze weer iets. Totaal nutteloos om in het peloton te blijven wachten als iedereen ziet dat ze met de krachten smijt en niet meer de voorkant zal zien. Zonder het vallen van de volledige groep 2 was het niks geweest.

2
Anton van Valouwe 9 april 2023 om 19:57

Ze willen in 2024 de beste vrouwenploeg ter wereld te worden…!

0

Headlines

Populair

Materiaalzone