Pech blijft Sep Vanmarcke achtervolgen: renner test positief op corona

zaterdag 21 mei 2022 om 08:45
Pech blijft Sep Vanmarcke achtervolgen: renner test positief op corona

foto: Cor Vos

Het zit Sep Vanmarcke niet mee. De 33-jarige klassiekerspecialist van Israel-Premier Tech kende door ziekte een frustrerend voorjaar en ziet nu ook zijn terugkeer in het wielerpeloton verstoord worden. Vanmarcke testte namelijk positief op het coronavirus en zal de Tour of Norway (24-29 mei) aan zich voorbij moeten laten gaan.

Ook dit jaar maken we met RIDE weer een lekker dikke zomereditie. Een 212 pagina's dik wielermagazine waar je deze zomer uren van kunt genieten en die de sportzomer nog nét iets leuker maakt. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Vanmarcke heeft geen symptomen en voelt zich dus niet ziek, maar zal zijn rentree moeten uitstellen. “Na een lange trainingsperiode en een goed trainingskamp in Spanje was ik klaar om eindelijk weer in competitie te treden in de Tour of Norway”, laat Vanmarcke weten via zijn Instagram-pagina. “Tot ik een positieve PCR-test afleverde. Onverwacht, want ik voel en voelde me niet ziek. Ook de tweede test is positief.”

Nieuwe doelen
“Het is frustrerend om andermaal een tegenslag te krijgen in dit seizoen vol obstakels”, vervolgt Vanmarcke, die echter alweer vooruit kijkt naar volgende doelen. “Ze hebben me aangeraden om nu minstens een week niet te trainen. Hopelijk test ik na een week weer negatief, en kan ik weer beginnen met trainen met het oog op de Belgische wedstrijden in juni.”

In het voorjaar sukkelde de Belg al met zijn gezondheid, waardoor hij moest passen voor meerdere grote klassiekers. “Uit een longonderzoek bleek dat mijn lichaam niet voldoende hersteld is van een mycoplasma, een dubbele longontsteking. Dat beest is gedood door de antibiotica, maar de naweeën blijven mijn lichaam uitputten. Op de foto’s van mijn longen zie je dat er een soort van wolk in zit, wat de ademhalingsproblemen verklaart”, liet Vanmarcke in april weten.

Dit artikel delen:

8 Reacties

Wim Kruithof 21 mei 2022 om 08:36

Ach Vanmarcke, deze man heeft al zoveel pech gekend. Had er naar uitgezien om hem van voren te zien in de Tour of Norway.

Voor mij één van de renners waarvan ik sinds de eerste grote vis 2012 (Omloop) een zoveel rijker palmares had verwacht, dan het geringe lijstje van hem anno nu. Nooit verwacht dat de Omloop zijn grootste zege zou blijven. Dat kan nog veranderen, maar dan moet alles een keer mee zitten.

0
Wheely 21 mei 2022 om 08:47

Sep zal ongetwijfeld ook snel door het apenpokkenvirus geveld worden. Het houdt niet op, niet vanzelf.

0
Turtlehead 21 mei 2022 om 09:39

Hij hoeft er ook maar weinig speciaals voor te doen. Alleen zichzelf een sportief doel stellen en zich daarop voorbereiden, dan volgt de pech vanzelf.

0
klootje kriekeljon 21 mei 2022 om 09:21

Waarom moet ik bij Sep de laatste tijd zoveel aan Wilem Depri denken.. https://www.youtube.com/watch?v=wS1POPVs7fg

0
Kopinkas 21 mei 2022 om 09:50

Sep: a marked man.
’t Is weer eens de Tour of No Way!

0
De Siepel 21 mei 2022 om 10:12

Qua pech staat Vanmarcke op 1….gevolgd door Kelderman en vooruit Gesink…

0
Kopinkas 21 mei 2022 om 11:41

Dat is bij de actieve renners. Maar stilaan komt voor Vanmarcke een top 10 in zicht bij het Pechvogels Aller Tijden klassement, waar hij ongetwijfeld een plekje naast Jurgen van den Broeck krijgt.
Als je enkel naar de Tour kijkt, dan krijgt Jurgen van den Broeck ongetwijfeld gezelschap van de ondertussen haast vergeten Jurgen Van De Walle.
Maar goed, ondanks alles is Sep gelukkig geen Jempi Monséré, Rudy Dhaenens of Roger Rivière…

0
de adelaar 21 mei 2022 om 12:50

Pech kenmerkte zich toen ie bij Israël tekende

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone