Pech achtervolgt Vanmarcke: renner moet ook passen voor Parijs-Roubaix

donderdag 14 april 2022 om 18:14
Pech achtervolgt Vanmarcke: renner moet ook passen voor Parijs-Roubaix

foto: Cor Vos

Voor Sep Vanmarcke is het een voorjaar om heel erg snel te vergeten. De Belgische kasseispecialist van Israel-Premier zag door ziekte al een groot deel van zijn voorjaar in het water vallen, maar is in aanloop naar Parijs-Roubaix nog maar eens ziek geworden en kan zondag dus niet deelnemen aan zijn favoriete klassieker.

Vanmarcke baalt uiteraard als een stekker dat hij zondag niet kan deelnemen aan zijn geliefkoosde wedstrijd. “Maar ik moet dit gewoon aanvaarden en mijn lichaam eerst laten herstellen. Ik vind het echt jammer dat ik een van mijn favoriete koersen moet missen”, klinkt het in een persbericht van zijn ploeg Israel-Premier Tech.

Voor Vanmarcke is het voorlopig een frustrerend seizoen. De 33-jarige renner kende al geen ideale voorbereiding op 2022, maar leek zich in de Tour de La Provence en de Ruta del Sol op tijd klaar te stomen voor de eerste Vlaamse voorjaarskoersen. Vlak voor het Openingsweekend werd Vanmarcke echter voor een eerste keer ziek, waardoor hij moest passen voor Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne.

Nieuwe tegenvaller 
Vanmarcke belandde vanaf dat moment van de regen in de drup. Na een trainingsstage in Spanje leek de klassiekercoureur klaar voor een rentree in het peloton, maar hij kwam ziek terug van zijn stage en kon zo toch niet deelnemen aan Nokere Koerse. Intussen werd zijn ploeg Israel-Premier Tech getroffen door een griepgolf, waardoor de formatie niet kon meedoen aan de Ronde van Vlaanderen. De net weer herstelde Vanmarcke was de pineut.

De Vlaming hoopte zondag in Parijs-Roubaix nog iets van zijn voorjaar te maken, maar door een infectie aan de luchtwegen zit een deelname er niet in. Vanmarcke werd in 2013 tweede in Parijs-Roubaix, na een verloren sprint met Fabian Cancellara. In 2014, 2016 en 2019 eindigde hij als vierde op de wielerbaan van Roubaix. De onfortuinlijke Vanmarcke zal de komende weken zijn fiets niet aanraken, laat hij weten aan Het Laatste Nieuws.

Geen Sep Vanmarcke op de kasseien van Parijs-Roubaix – foto: Cor Vos

“Uit een longonderzoek bleek dat mijn lichaam niet voldoende hersteld is van een mycoplasma, een dubbele longontsteking. Dat beest is gedood door de antibiotica, maar de naweeën blijven mijn lichaam uitputten. Op de foto’s van mijn longen zie je dat er een soort van wolk in zit, wat de ademhalingsproblemen verklaart. De longspecialist zegt dat ik een maand geen diepe inspanningen mag doen, koersen is dus uit den boze. Ik ga twee a drie weken van de fiets blijven om mijn lichaam volledig te laten herstellen.”

Vanmarcke laat zich echter niet uit het veld slaan, ook al is dit een zoveelste mentale tik. “Ik ga nu niet in een hoekje kruipen en beginnen huilen. De komende dagen zal ik mijn zinnen een beetje verzetten door een beetje met de kindjes bezig zijn, het gras afrijden en zondag toch naar de finale van Parijs-Roubaix te kijken. Ook al is het pijnlijk, ik ben en blijf een koersfan.”

Dit artikel delen:

15 Reacties

Pizzi 14 april 2022 om 18:22

Het nieuwsbericht die je wist dat zou komen.

Wel zonde, want Sep rijdt prachtig over de keien!

0
benaffleck 14 april 2022 om 18:25

Sep heeft helaas ook een beetje een gezicht dat voor het ongeluk geboren is. Arme Sep. Ach Sep.

0
djerkson 14 april 2022 om 19:16

Flauwe reactie.

0
Dikke Vrouw 14 april 2022 om 19:56

En jij lijkt op ben affleck of zo ?

0
Bozar 14 april 2022 om 18:28

Er is niemand die ik meer een grote zege gun dan deze kerel, na al de miserie dat die al gehad heeft in zijn carrière

0
Michelangelo 14 april 2022 om 19:54

Gesink misschien. Maar voor de rest kan ik eigenlijk ook niemand bedenken.

0
Viktrodriguez 14 april 2022 om 20:07

De enige manier die ik zie bij hem is a la Hayman PR winnen.

0
xistnc 14 april 2022 om 18:32

Zouden zijn salarisbetalingen ook wel eens haperen vanwege ziekte van de administrateur of omdat er bitumineuze voegvulling in het spel is?

0
Adorni 14 april 2022 om 19:04

Wat steekt Sep zoal uit dat hij constant ziek wordt?
Zelfs als hij afgezonderd op trainingsstage wordt hij ziek.
Misschien moet hij zijn bloed laten behandelen door ozontherapie?

0
De Siepel 14 april 2022 om 19:04

Zo vaak ziek, betekent ook dat hij steeds op zijn limit zit. Lijkt me niet gezond.

0
Franco Ballerini 14 april 2022 om 20:12

Sympathieke kerel. Maar als er een valpartij is, reken er dan maar op dat Sep erbij ligt. Geen bookmaker gaat zich nog aan die kans wagen…

0
jooprioolpijp 14 april 2022 om 21:44

Eerder de vloek van Israel Premier Tech lijkt me. Hoop het beste maar vrees het ergste voor z’n carriere.

0
Scott Sunderland 15 april 2022 om 01:54

Als zijn gezondheid niet verbetert wel ja. Maar hij nog wel een contract voor 2023.

0
Turtlehead 15 april 2022 om 00:04

Ken je die grap dat Sepp ooit een monument zou winnen? Hij kwam meestal niet eens aan de start.

0
Scott Sunderland 15 april 2022 om 01:52

Het zit Vanmarcke natuurlijk echt niet mee. Het lijkt erop dat zijn lichaam niet meer zo’n zin heeft in de extreme inspanningen van de topsport. Hij wordt 34 jaar in juli en hij heeft nog een contract voor volgend jaar. Misschien dat hij daarna stopt of voor een kleinere ploeg gaat rijden. De grote overwinningen zijn helaas aan hem voorbijgegaan.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone