Patrick Lefevere: “Voor Wout was Deceuninck-Quick Step de eerste keuze”
foto: Cor Vos
zaterdag 5 september 2020 om 13:23

Patrick Lefevere: “Voor Wout was Deceuninck-Quick Step de eerste keuze”

Wout van Aert rijgt op dit moment de successen aaneen in het tenue van Jumbo-Visma, maar het had niet veel gescheeld of de alleskunner had in het blauw van Deceuninck-Quick Step gekoerst. Volgens Patrick Lefevere was zijn ploeg de eerste keuze voor Van Aert eind 2018.

Lefevere sluit zich aan bij alle lof voor Van Aert, schrijft hij in zijn column in Het Nieuwsblad. “Het is ongezien wat hij presteert. Ik denk af en toe terug aan een gesprek dat ik eind 2018 had met Wout. Hij had toen net zijn contract verbroken bij Veranda’s Willems-Crelan en samen met zijn manager Jef Van den Bosch hebben we gesproken over een transfer naar onze ploeg. Voor Wout was Deceuninck-Quick Step op dat moment de eerste keuze.”

Alleen wilde de teammanager zwart op wit hebben dat de drievoudige wereldkampioen veldrijden een vrije renner was. “Dat konden Wout en zijn management op dat moment niet. Daarop is het min of meer afgesprongen. Ik had geen zin om nog eens de grote boeman van het internationale wielrennen te zijn. Jumbo-Visma heeft het wel aangedurfd en tot mijn verbazing maakte de UCI geen bezwaar.”

Dat hij toen al het potentieel zag van Van Aert, schrijft Lefevere verder in zijn wekelijkse column. “Met zijn connecties bij Vastgoedservice had Wilfried Peeters er mij vaak op gewezen. Maar in interviews met Van Aert las ik ook: ‘Laat mij maar een crosserke blijven.’ Nooit had ik gedacht dat Wout zo goed zou worden als hij nu is. Wie het omgekeerde beweert, levert een diploma af als praatjesmaker.”

RIDE Magazine
48 Reacties
Sorteer op:
5 september 2020 15:34
Deze man moet echt nu eens stoppen met praten. Er zijn zoveel dingen in het wielrennen die we als als als kunnen noemen. Meneer Lefevere is en jaloerse boef met een verleden. Nu wout de beste blijkt moet dit worden gezegt.... verder hoor je teambazen nooit dit soort kinderachtige dingen roepen. Bah

Geef deze man geen aandacht wielerflits.
    5 september 2020 15:59
    Lefevere heeft dit nochtans al eerder gezegd, nog voordat van Aert vorig jaar zijn eerste grote successen op de weg boekte. Uiteraard komt dit nu weer naar boven wanneer Wout 'the talk of the peloton' is. Had je dan verwacht dat Lefevere in zijn column het zou hebben over niet-actuele onderwerpen?
5 september 2020 15:41
“Wie het omgekeerde beweert, levert een diploma af als praatjesmaker.”

Wat een verschrikkelijke uitspraak van praatjesmaker nummer 1.
5 september 2020 15:43
Prima duo met Evenepoel dus.
5 september 2020 18:11
Het is helemaal waar wat hij vertelt, echter wat moet je nu met zo'n artikel.
    5 september 2020 18:21
    Altijd grappig om de zure reacties hier te lezen toch.
    5 september 2020 18:53
    Aha, daar is de bescherm ‘knight’ van Patrick weer. Was even bang dat je t niet voor hem op zou nemen, maar gelukkig zijn er wat zekerheden in te leven..... net als dat Patrick uiteraard een stukje van de aandacht voor Van Aert moet toeeigenen.

    Of het waar is of niet, boeit niet. T is niet gebeurd en nu rijdt Wout van zege naar zege bij een andere ploeg. Wellicht dat t in de toekomst nog veranderd maar nu is t niet zo.
6 september 2020 00:07
Inderdaad @Glorious een "jaloerse boef" maar ook een stoker en bovenal een enorme narcist. Fijn dat de zuiderburen hier zo enorm blij mee zijn.Ik gun ze hem van harte!

Reacties zijn gesloten.