Patrick Lefevere over nieuw sponsorcontract: “Ik hoop binnen enkele dagen op nieuws”

Patrick Lefevere over nieuw sponsorcontract: “Ik hoop binnen enkele dagen op nieuws”

foto: Cor Vos

Door Youri IJnsen
vrijdag 2 april 2021 om 16:57

Patrick Lefevere hoopt snel met nieuws te komen over de toekomst van Deceuninck-Quick-Step, namelijk dat de ploeg doorgaat en dat er renners aan boord blijven. “Binnen nu en een paar weken, hopelijk zelfs dagen”, vertelde de teammanager zojuist op een digitale persconferentie op vraag van WielerFlits. Zijn eigen deadline stond op 31 maart, twee dagen geleden.

De flamboyante Belg grapte nog dat hij af en toe net te veel zegt, om vervolgens op serieuze toon verder te gaan. “We zijn op de goede weg. Ik wilde het afronden voor de Ronde van Vlaanderen. We hebben een helder plan en project. Het draait ook niet om één serieus sponsorvoorstel dat op tafel ligt, ik zal het met meerdere moeten doen. Niet dat ik daarover klaag, integendeel.”

“Budgettechnisch zijn we de zesde of zevende ploeg in het peloton, maar we hebben wel de meeste UCI-zeges”, gaat Lefevere verder. “Ik beloof je dat ik binnen nu en een paar weken – hopelijk zelfs dagen – met nieuws kom. Het eerste zal hopelijk zijn dat de toekomst van het team verzekerd is en het tweede nieuws zal hopelijk zijn dat ik een aantal renners kan bevestigen.”

Dit artikel delen:

5 Reacties

Jean Dumas 2 april 2021 om 17:23

Het is allemaal marketing: ondertussen wint hij aan de lopende band met renners die geeneens tot individueel kopmanschap in staat zouden zijn bij andere ploegen.

0
Murcia 2 april 2021 om 17:34

Patrick houdt de spanning er wel in zo, meest waarschijnlijke lijkt me dat de huidige partners in grote getale aan de ploeg verbonden blijven. Zeker nu de ploeg ook meer Vlaamse parels aan boord heeft. Dat hij in de media zijn budget altijd heel klein maakt is onderdeel van het spel. Je kunt niet een kleine speler zijn als iemand als Julian al meer verdient dan Roglic en van Aert.
Goed nieuws is het wel want bij zijn ploegen krijg je de prestaties elk jaar gegarandeerd.

0
molovin 2 april 2021 om 19:52

Nu is Flip wel veruit de bestbetaalde renner van DCQS dacht ik.

Maar dit verhaal van Patlef horen we natuurlijk iedere paar jaar. En idd met REV zal die heus wel een of meerdere Vlaamse sponsors aan zich kunnen binden.

0
Massimo Bataille 2 april 2021 om 23:58

Je mag zeggen wat je wilt, met het budget van Quickstep doen ze wel fantastisch werk.
Dat ze 1 kopman veel betalen zegt heus niet altijd veel over het budget. VdPoel behoort ook tot de grootverdieners, maar Alpecin behoort echt niet tot de topbudgetten. Hetzelfde kan gezegd worden over Cofidis (Viviani) en Arke (Quintana).

In dat lijstje van 20 best verdienende wielrenners stond maar 1 Quickstepper, tegenover pakweg 5 INEOS mannen of 2 Jumbo’s ( en Dumoulin zou het 3 maken).

Maar het meest schrikwekkende blijft eigenlijk dat zo’n topploeg als Quickstep met hun geschiedenis, vele overwinningen en toprenners nog altijd veel moeite moet doen om het budget rond te krijgen.

0
zietemgaan 3 april 2021 om 12:31

In dit stukje ontbreekt een deel van PL’s verhaal, dat je op sporza wel terug kan vinden, namelijk dat hij budgetair wil aansluiten bij de top, via een setje grote spionsors, omdat er niet één topsponsor mogelijk is. Het gaat dus niet om een project om alles te behouden, maar om een ambitie om bij Ineos en UAE aan te sluiten. Moet wellicht ook, want anders kopen die geeuwend sowieso iedereen weg waar ze maar zin in hebben.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone