Patrick Lefevere neemt grove woorden terug, maar zet rechtszaak door

vrijdag 14 augustus 2020 om 11:20
Patrick Lefevere neemt grove woorden terug, maar zet rechtszaak door

foto: Cor Vos

“Ik neem terug dat ze Dylan Groenewegen in de gevangenis moeten gooien – dat was de emotie van het moment – maar onze rechtszaak tegen hem zetten we door.” Dat is de essentie van de wekelijkse column van Patrick Lefevere in Het Nieuwsblad. “Met Fabio Jakobsen gaat het, alle verhoudingen in acht genomen, goed.”

“Voor een goed begrip: deze column is enkel bedoeld om wat inzicht te geven in de zakelijke implicaties van de val. Als CEO horen die er ook bij, maar mijn primaire bezorgdheid is natuurlijk de gezondheid en het herstel van Fabio. Eerst als mens, dan als renner. Zelf zal hij zo snel mogelijk willen gaan, maar wij als ploeg gaan hem alle tijd gunnen.”

Spijtbetuiging
Zo beëindigt de CEO van Deceuninck-Quick-Step zijn column, die begint met een update over de gezondheidstoestand van zijn onfortuinlijke sprinter. “Het gaat – alle verhoudingen in acht genomen – goed met Fabio. Ik heb de voorbije dagen contact met hem gehad via sms. Praten lukt ook al een heel klein beetje, maar de canule in zijn luchtpijp maakt dat nog heel lastig. Met zijn pa heeft hij al even gepraat door het gaatje in zijn keel met een vinger te bedekken. Zo is Fabio. Flauw doen is aan hem niet besteed.”

Waarna Lefevere het ook even over Dylan Groenewegen heeft. “Ik heb natuurlijk zijn spijtbetuiging gezien bij de NOS. Ik ben geen onmens, ik besef dat hij ook heel erg aangedaan is en dat hij de zware crash van Fabio niet heeft gewild. Dat neemt niet weg dat hij in de fout is gegaan en dat hij de consequenties daarvan moet dragen. Ik neem terug dat ze hem in de gevangenis moeten gooien – dat was de emotie van het moment – maar onze rechtszaak tegen hem zetten we door.”

Klacht in Nederland
“Als manager van een team word ik geconfronteerd met de delicate aspecten aan die zaak”, gaat Lefevere verder. “Ik heb deze week aan de telefoon gehangen met de broers Berkhout. Zij zijn met hun bedrijf SEG Cycling de makelaars van Fabio… en van Dylan Groenewegen. Zij willen optreden als bemiddelaars, maar ik vind dat ongepast. Wij hebben een Poolse advocaat onder de arm genomen.  En ik zou het persoonlijk geen slecht idee vinden dat Fabio ook in Nederland een klacht indient tegen Groenewegen, in eigen naam dan.”

“Dat zou onze positie juridisch sterker maken, maar het moet voor de volle honderd procent zijn eigen beslissing zijn. Niet die van mij, maar zeker ook niet die van zijn makelaars, die aan beide kanten van het hek betrokken partij zijn. Als teammanager moet je voorbij de emotie kijken die bij de crash hoort en dat is niet altijd gezellig. Het is delicate materie, maar er zijn ook financiële consequenties. Fabio was goed op weg om absolute wereldtop te worden. De contractverlenging die hij tekende dit seizoen zorgt ervoor dat hij vanaf 2021 ook navenant betaald zal krijgen.”

Geen OCMW
“Er is een UCI-regel die stelt dat je het loon van een renner mag reduceren tot vijftig procent wanneer die drie maanden geen koers rijdt. Na zes maanden kan je het zelfs tot nul reduceren. Eerlijk waar: ik heb in mijn leven nooit ofte nimmer gebruikt gemaakt van die regel. Dus dat is nu ook niet de bedoeling. Maar een wielerploeg is zo strak gebudgetteerd dat we het ons niet kunnen permitteren om OCMW te spelen. Daarom vind ik dat de financiële schade in dit hele verhaal niet alleen bij onze ploeg mag liggen.”

Dit artikel delen:

108 Reacties

vanSpringel 14 augustus 2020 om 11:33

Ik verwacht dat Fabio na afloop bij z'n contract niet meer die ploeg rijdt. Wat een naar verzoek aan Jacobsen met de mededeling: "En ik zou het persoonlijk geen slecht idee vinden dat Fabio ook in Nederland een klacht indient tegen Groenewegen, in eigen naam dan. Dat zou onze positie juridisch sterker maken, maar het moet voor de volle honderd procent zijn eigen beslissing zijn".
Ben zeer benieuwd op welke wijze Jacobsen hier mee om zal gaan.

Merlinappa 14 augustus 2020 om 12:57

Dat hoop ik ook echt. Ik blijf vinden dat patLef hier zich bepaald niet netjes gedraagt.

Arry1337 14 augustus 2020 om 14:36

Jakobsen ****

rvb 14 augustus 2020 om 11:34

Wat zit ie nou weer te brallen met z’n ocmw.

FDJ 14 augustus 2020 om 11:35

Fijn dat hij die woorden terugneemt, maar denk in het vervolg na. Groenewegen moet ook nog weer eens in België koersen. Het verschrikkelijk opstoken van Lefevre deed mij toch zorgen maken over hoe er in België op hem gereageerd zou worden.

Prima om te kijken wat er via een Poolse rechtszaak uit te halen valt. In Nederland kun je niet zoveel omdat een eventueel strafbaar feit niet in Nederland is gepleegd. Die zal dus niet ontvankelijk verklaard worden.

Michelangelo 14 augustus 2020 om 11:55

Ik ben het helemaal met je eens als het gaat over het opstoken van het vuurtje. Ik ben ook ontzettend geschrokken; niet zozeer van de harde en hatelijke reacties richting Groenewegen (want dat kun je op social media verwachten)

Ik ben vooral geschrokken van het kritiekloze gedrag van de Belgische journalisten over het gedrag van Lefevere. Nauwelijks journalisten die hem daarop hard aanpakken, nauwelijks journalisten die vragen of dit de wielersport gaat helpen, en al helemaal geen journalisten die vragen wat de rol van de eigen ploegleiding is als het gaat om gevaarlijk sprinten.

Ze zijn in mijn ogen allemaal als de dood om de toegang tot DQS te verliezen als ze deze “manager” te hard aanpakken. Of bang voor de schare Belgische fans, die alles wat DQS doet fantastisch vinden. Hoe fout het ook is.

r525 14 augustus 2020 om 12:33

@Michelangelo
Mee eens.
Echter dat is natuurlijk geen Belgisch probleem. Om even een voorbeeld van buiten het wielrennen te nemen. Kijk hoe kritiekloos de berichtgeving over dhr. Verstappen altijd is.

Overigens heeft Groenewegen met zijn redelijk arrogante en ‘ik doe nooit wat fout’ houding natuurlijk de kolen zelf al heet gemaakt.

Marik 14 augustus 2020 om 12:36

edit wf: ontopic svp

Wat zei ik ook alweer?

Michelangelo 14 augustus 2020 om 13:09

@r525,
Ook de Nederlandse media zijn niet altijd beter. Verstappen is inderdaad een voorbeeld van een sporter die op handen gedragen wordt. En die zijn er wel meer. In het voetbal, wielrennen, zwemmen, hardlopen, etc. Heldenverering, zowel van de fans als de media.

Maar hier praten we niet over een sporter, maar over een ploegbaas die uitspraken doet. En ik kan me hier in Nederland eigenlijk geen enkele trainer, coach of ploegbaas voor de geest halen waarbij alles geslikt wordt als zoete koek. En zeker als het gaat om dit soort uitspraken en reacties.

En dat vind ik gewoon opvallend in Belgie. Lefevere die dit soort uitspraken doet, Lefevere die maar wat zit te brabbelen in extra time koers en 4 keer hetzelfde zegt, Lefevere die overduidelijk aangeschoten aanschuift bij een TV programma. En die overduidelijk de ketel verwijt dat hij zwart ziet. En toch wordt hij daarop niet aangepakt.

Het lijkt wel of hij bij onze zuiderburen een cultheld is ipv een ploegbaas.

r525 14 augustus 2020 om 13:37

Ik denk dat die ploegbazen er wel rondlopen, wellicht valt het alleen niet zo op gezien het nogal lastig is net zo uitgesproken te zijn als Lefevre… Ik kan me namelijk geen NL coach bedenken die zo’n uitspraak heeft gedaan, dus dan kan ie ook niet verdedigd worden ;)
Maarja, het laat in ieder geval goed zien waar nationalisme toe leidt.

@marik
Absoluut, heeft alleen hier weinig mee te maken?

rvb 14 augustus 2020 om 11:37

Ik weet niet hoe het gaat in de belgische wielrennerij, maar in nederland zijn werknemers goed verzekerd voor bedrijfsongevallen, misschien moeten ze dat in belgië ook gaan doen, dan hoeft ie niet zo te zaniken over geld.

ssj 14 augustus 2020 om 12:02

Ik vermoed dat de familie Nouri daar anders over denkt

jv88 14 augustus 2020 om 13:17

De familie Nouri zijn ordinaire geldwolven. Die kregen miljoenen, huis voor Appie en levenslange zorg, maar wilden meer meer. Overigens had Noiri hartproblemen, die schuld ligt bij niemand.

Vergelijking gaat dus ook gewoon niet op.

Krul 14 augustus 2020 om 15:50

Gerucht ging dat Nouri’s familie 5 miljoen kreeg van Ajax en dat ze dat te weinig vonden.

wimpy 14 augustus 2020 om 11:37

Inderdaad was uitspraak ivm gevangenisstraf overdreven.

Een juridische procedure is in zo’n zware gevallen met letselschade een must. Dit zeker voor het verkrijgen van een correcte regeling voor eventuele blijvende economische ongeschiktheid en inkomstenverlies. Er zal hiervoor wss een gerechtsdeskundige worden aangesteld.

Michelangelo 14 augustus 2020 om 11:43

Maar wie moet die procedure dan opstarten?
Lefevere? Of Jakobsen zelf?

In mijn ogen is Fabio toch echt degene met letselschade. Alhoewel ik niet kan ontkennen dat er ook bij Patje L wat hersenbeschadigingen zichtbaar zijn.

Akiria 14 augustus 2020 om 11:38

Financiële schade vind ik een zeer slecht argument.. dat hoort bij het risico die de wielersport meebrengt .. Naar de rechter stappen ja wat wil je daarmee bereiken? extra schorsing voor Groenewegen, of financieel voordeel halen.. Ik zou denk ik persoonlijk de straf van de UCI afwachten.

SoloSlim 14 augustus 2020 om 11:47

In het leven draait het nu eenmaal over geld. Eerst zal Fabio blij zijn dat hij het overleeft heeft maar indien hij werkonbekwaam lijkt zal hij op termijn toch vloeken.. En zeker als hij moet rondkomen met een habbekrats.

debarreman 14 augustus 2020 om 11:40

“Als teammanager moet je voorbij de emotie kijken die bij de crash hoort en dat is niet altijd gezellig.”

Voorbij de emotie kijken, dat had wel wat sneller gekund door deze narcist.

Man met de hamer 14 augustus 2020 om 11:40

Ik neem niets terug van mijn opvatting dat de man een horkerige patjepeeër is.

Michelangelo 14 augustus 2020 om 11:40

“Als teammanager moet je voorbij de emotie kijken die bij de crash hoort en dat is niet altijd gezellig.”

Goh, echtwaar? En dat we dit uit naam van Lefevere moeten horen… Want was hij niet degene die ook een dag later nog altijd niks van zijn uitspraken terug nam?

Voor mij is deze man een op geld beluste, hypocriete ploegbaas. Die altijd anderen de maat wil nemen, maar het calimero-ei op zijn hoofd zet als de storm een keer zijn kant op komt.
Hij is misschien heel goed voor zijn ploeg. Het is ook een kleurrijk figuur. Maar niet van het soort dat het wielrennen als geheel ook beter maakt. Ik heb dan ook het idee dat hij veel meer bezig is met een vendetta richting TJV en grote concurrent Groenewegen, dan dat hij echt bezig is om het wielrennen veiliger te maken en daarmee ongevallen (ook van zijn eigen mensen) te voorkomen.

Voor mij is hij in deze casus gruwelijk door de mand gevallen.

klootje kriekeljon 14 augustus 2020 om 11:43

Uitstekend samengevat. Behoeft weinig toelichting.

Akiria 14 augustus 2020 om 11:45

Jij verwoord denk ik wat veel mensen denken….

Man met de hamer 14 augustus 2020 om 11:48

Michelangelo schildert het weer mooi. Benieuwd wat de toetsenbordridders uit het zuiden te zeggen hebben wanneer ze uit bed komen.

Marik 14 augustus 2020 om 12:15

Ik sluit me er bij aan

fietsvriend 14 augustus 2020 om 12:15

Ministapje terugdoen terwijl je drie stappen vooruit hebt gedaan. Er verandert eigenlijk niet zoveel. Daarbij, mocht er een strafzaak komen, hij gaat toch niet over gevangenisstraf of niet.

Miko1983 14 augustus 2020 om 12:32

Helemaal mee eens!

Merlinappa 14 augustus 2020 om 13:00

Volledig mee eens. Hopelijk valt PatLef gruwelijk door de mand met z’n rechtzaakje

Jonas in mijn Vingaard 14 augustus 2020 om 13:05

@Michelangelo Wat ben ik toch altijd weer blij om jouw reacties te lezen, fijn dat ik niet de enigste ben die er ook zo over denkt. Wat is die Lefevere toch een enorme lapzwans, doet alles voor het geld, bah.. bah.. bah.. wat een nare gast.

Martino87 14 augustus 2020 om 11:41

Kan me niet voorstellen dat Jakobsen een rechtszaak gaat starten.

S. Morgenstern 14 augustus 2020 om 11:41

Als teammanager moet je voorbij de emotie kijken…

Mike1973 14 augustus 2020 om 11:46

Het gaat Lefevre alleen maar om het geld zodat zijn ploeg er financieel niet bij inschiet. Op zich is een rechtszaak en daarmee de vraag over aanleiding ( de manoeuvre van Dylan), oorzaak grote schade ( slecht hekwerk, parcours?) en gevolgen ( lichamelijke en psychische schade bij Fabio) wel goed. Misschien dat de UCI en de organisaties daardoor in de toekomst nu wel veel meer aan veiligheid gaan denken.

Zadelpen 14 augustus 2020 om 11:48

Ik heb er geen verstand en of kennis van, maar zijn ploegen dan helemaal niet verzekerd voor renners die om een of andere reden niet actief kunnen zijn?

Zoals bv na een valpartij? Of als ze ziek worden of zo.

theking 14 augustus 2020 om 11:55

Laatst ook een column (dacht het nieuwsblad) van hem waarin hij afgeeft op het ziekenhuis in polen over communicatie die drama is (artsen die geen engels kunnen), terwijl de ploegarts op dezelfde dag zeer lovend is over het ziekenhuis en er perfect engels gecommuniceerd word.???
Die man roept altijd eerst voor de nuance. Ieder jaar schreeuwt hij dat het geld op is maar toch worden de grootste talenten binnengehaald en duurste kopmannen verlengd.

Napoleon 14 augustus 2020 om 12:21

Bovendien vind ik het belangrijker dat een arts fatsoenlijk kan knippen en plakken dan dat hij goed Engels kan…

vanSpringel 15 augustus 2020 om 12:40

Die man is over de rug van rugnummers zijn bankrekening aan het spekken. Zo van ‘take it, or leave it’.

Glorious 14 augustus 2020 om 11:58

Vindt dat allemaal niet goed, Dylan en Fabio moeten er zelf uitkomen, schadevergoedingen en boetes/schorsingen worden wel geaccepteerd.
Bedrijf Jumbo moet nu ook Dylan wat geruststellen.
En door die stomme hekken heeft Dylan en meerdere renners ook schade opgelopen.

Hoevaak maken mensen fouten in het wielrennen, ieder jaar tientallen keren.

Kijk wat Dylan overkwam in 2015:
https://www.youtube.com/watch?v=Ov9cMpXpEF4

en wat heeft hij eraan gedaan…

Lefevere moet ophouden en iedereen wil dat Fabio 100% wordt.

debarreman 14 augustus 2020 om 12:08

Fraai elleboogje …

Crevaison 14 augustus 2020 om 12:20

Wow, daar doet Debusschere dus precies hetzelfde als wat Groenewegen deed.

Door stevigere hekken (zonder reclameborden) blijft de fiets van Groenewegen haken en maakt hij een flinke smakkerd, maar wel met minder erge gevolgen.

Als hier dezelfde boarding voor de hekken had gehangen als bij de TdF dan krijg je een val zoals die van Cavendish bij Sagan.

Overigens is het ook mogelijk om in de hekken te vallen (of gereden te worden) zonder dat iemand een overtreding maakt. Materiaalpech (iets breekt af of uit pedaal schieten) kan behoorlijke zwiepers veroorzaken, ook dan moet het parcours zo veilig mogelijk zijn.

Zo vermoeiend dat sommige (met name Lefevere) alle schuld in de schoenen van 1 wielrenner blijven schuiven.

tendam 14 augustus 2020 om 12:25

Groenewegen brak daar z’n knieschijf. Maar niemand kwam op het idee om Debusschere aan te klagen. Als ik Groenewegen’s advocaat was zou ik dit filmpje meenemen, de totale willekeur wordt meteen duidelijk.

Frank V 14 augustus 2020 om 12:28

Willekeur in wiens beslissing? UCI? ja. Gerecht? Groenewegen had daar klacht kunnen neerleggen maar dat hebben ze nagelaten. Dat had misschien het sprinten al veiliger kunnen maken want op zich ook al een horrorval door fout van sprinter Debusschere.

r525 14 augustus 2020 om 13:42

@tendam
Ik kan er alleen maar korte filmpjes over vinden, maar weet niet of ik die 2 zaken erg vergelijkbaar vind.
Groenewegen lijkt daar in een gat te zitten dat er helemaal niet is. Jakobsen ging voor een gat dat een halve weg breed was..

vanSpringel 14 augustus 2020 om 13:56

Potverdorie ! naar dat filmpje heb ik lang lopen zoeken als voorbeeld hoe Groenewegen op die manier zelf de klos werd. Goed gevonden !

Merlinappa 14 augustus 2020 om 15:12

@r525
Als je de langere versie bekijkt zie je dat dit gat eerst ook breed zat was. Zeer vergelijkbare ongelukken.

https://www.youtube.com/watch?v=L0smsTDlc0I

Jeff Dunhamm 14 augustus 2020 om 11:58

Je zou verwachten dat een man met zoveel ervaring zijn emoties en dus ook uitspraken beter in bedwang zou moeten kunnen houden.

Jammer, maar goed we blijven mensen en bevestigd maar weer eens dat uitspraken van Lefevre met een korreltje zout genomen kunnen worden en dat hij zijn emoties dus niet altijd baas is.

forza_39 14 augustus 2020 om 12:02

Zoals de reaguurders hier zeggen dat Lefevre wel wat eerder voorbij de emotie had kunnen kijken, kunnen zij zelf niet over hun eigen gevoel over Lefevre heenstappen. Een interessante constatering, want volgens mij zegt Lefevre in deze column niks geks. Hij staat pal voor zijn renner en dat vind ik te prijzen. En dat bij zijn rol als ploegbaas ook financiële belangen komen kijken, vind ik niet meer dan logisch.

Ook ik vond zijn opmerking over Groenewegen en hem in de bak zetten niet gepast en zeker niet op dat moment en dus goed dat hij dat ook erkent. De kern van het verhaal is: Groenewegen zat fout en moet de consequenties van zijn fout dragen. Niet de bak in, maar een compensatie lijkt me passend.

Bertvd 14 augustus 2020 om 12:02

Nooit heeft Lefevre gezegd; als Jakobsen of zijn familie het wil, zal ik hem juridisch volledig ondersteunen. Hij wilde zelf voor eigen gewin procederen. Patrick had alles al in werking gezet toen Fabio nog de ambulance in geschoven moest worden. En dat alles bevestigd hij met; “Dat zou onze positie juridisch sterker maken, maar het moet voor de volle honderd procent zijn eigen beslissing zijn. “

Dus; al die tijd was de portemonnee van meneer Lefevre leidend. Geen moment discretie ingebouwd. Keihard schreeuwen, voor die portemonnee en mensen bewust kapot te maken. Alsof deze zaak niet genoeg slachtoffers kent.

Bah bah bah

Frank V 14 augustus 2020 om 12:13

Niet voor "eigen gewin" en al zeker niet "Lefeveres portefeuille".
Tegen MONSTERVERLIES van de ploeg.

Bertvd 14 augustus 2020 om 12:26

@ Frank V; hoe weet je dat? We weten nog helemaal niet hoe Jacobsen hieruit komt. En dan nog. Lefevre had, als hij iets professioneler geweest zou zijn, ook over een week kunnen aankondigen juridische stappen te ondernemen. Maar nee; altijd dat gebral in de media. Echt zum kotzen

Frank V 14 augustus 2020 om 12:31

Als je al is wat tegengekomen bent dan weet je dat je altijd METEEN stappen moet ondernemen. Daarbij willen de mensen weten wat er aan de hand is. Stel u voor dat er niks wordt aan gedaan. Dan is Lefevere een baas die niet zorgt voor zijn werknemers en dan zullen de DCQ/Jakobsen fans nog meer wrok koesteren. Om dan toch iets over het minst belangrijke te hebben gezegd.

Merlinappa 14 augustus 2020 om 13:02

Tussen niks doen en iemand voor moordenaar uitmaken en een rechtszaak beginnen zitten natuurlijk nog heel veel andere dingen hè.

Frank V 14 augustus 2020 om 12:12

Lefevere moest zijn woorden niet terug te trekken maar toch beter voor de afhandeling van deze zaak met Groenewegen. Terecht ook wat hij zegt over SEG Cycling die manager zijn van beide. Dat zou belangenvermenging zijn.

Als Groenewegen niet zelf met een voorstel komt dan moet Jakobsen klacht indienen. Het moet 100% zijn beslissing zijn staat er nog.
Of gaan we Jakobsen gewoon met een verloren carrière en verloren inkomsten laten stikken? Als Groenewegen niks voorstelt dan is dat precies wat hij doet. Gaan wij daarmee akkoord?

Wat de CEO betreft: Wie van u zou geen verhaal halen als een van uw beste werknemers werkonbekwaam wordt geduwd? Stel dat Fabio 600.000 verdient dan komt dat neer op een verlies van 300.000 voor de rest van dit seizoen en in de eerste 3 maanden van volgend seizoen nog eens 50% van 1.000.000. Dus 800.000 verlies voor Deceuninck-Quickstep als er niks aan wordt gedaan.

Nogmaals: De verzekering komt niet tussen bij opzet. Als ze Fabio vergoeden dan gaat de verzekering verhaal halen bij Groenewegen. Maar dan moet het gerecht eerst beslissen over al dan niet opzet.

Lefevere:"Daarom vind ik dat de financiële schade in dit hele verhaal niet alleen bij onze ploeg mag liggen.”

nickdt 14 augustus 2020 om 12:43

Het probleem is: opzet is niet te bewijzen.

Man met de hamer 14 augustus 2020 om 12:59

Een sporter die buitenspel staat betekent voor de ploeg niet meteen een financieel (monster)verlies. De loonkosten waren al ingecalculeerd, en er staan vervangers op de loonlijst. Hij wint geen prijzengeld, that’s it. Het is maar een beetje fietsen hè?
Lefevere begint bij alle onderwerpen meteen over zijn budget te jammeren. Misschien moet ie Alaphillipe dan maar laten vertrekken, of Evenepoel naar Ineos laten gaan. De rampen kunnen groter.

tendam 14 augustus 2020 om 12:18

De man is zo hypocriet, verschrikkelijk. Hij heeft nota bene Tom Steels in dienst! En wat betreft de economische schade: hoe kun je die nu vaststellen, misschien herstelt Jakobsen wel volledig. Wat wil je dan op Groenewegen verhalen? Niemand wordt beter van zo’n rechtszaak.

Crevaison 14 augustus 2020 om 12:25

Economische schade is er al. Jacobsen is minimaal een paar maanden uitgeschakeld, ook als hij (hopelijk) volledig hersteld.

De rechtszaak zou niet op 1 wielrenner gefocust moeten zijn, maar veel breder. Als de organisatie en/of de UCI ook (deels) verantwoordelijk worden gehouden, veranderd misschien iets fundamenteels aan de veiligheid tijdens wielerwedstrijden.

tendam 14 augustus 2020 om 12:45

Die economische schade is er bij een sleutelbeenbreuk ook. Als er iemand voor je remt, en jij breekt daardoor iets, moet je die persoon dan aanklagen?

KimJungPoels 14 augustus 2020 om 12:48

Ja remmen is inderdaad goed te vergelijken met de actie van Groenewegen.

tendam 14 augustus 2020 om 14:19

Hoe heet die Belg ook alweer die pal voor Lars Boom expres in de remmen kneep? Zo’n voorbeeld bedoel ik meer.

bartp25 14 augustus 2020 om 12:26

‘De contractverlenging die hij tekende dit seizoen zorgt ervoor dat hij vanaf 2021 ook navenant betaald zal krijgen.””
Dit is de belangrijkste zin uit het gehele artikel, meneer lefevere baalt dat hij Jakobsen net contractverlenging heeft gegeven en een flinke som moet betalen.
Dit staaft het feit dat meneer enkel aan geld denkt en niet aan de gezondheid van beide renners.

Bertvd 14 augustus 2020 om 12:29

En verder is de kans aanwezig dat Jakobsen tegen die tijd hersteld is

vanSpringel 14 augustus 2020 om 13:58

+1

DeGroteMolen 14 augustus 2020 om 12:31

Een genuanceerde en zakelijke reactie van Lefevre zo lijkt het. Laat de rechter oordelen op basis van strafrechtelijke- en civiel juridische argumenten. Dat lijkt me beter dan de emotionele onderbuik gevoelens als hierboven te laten te laten prevaleren. Wat Groenewegen deed kon niet door de beugel. Hij moet daarvan als prof de consequenties, ook juridisch en financieel, dragen.

platteprijs 14 augustus 2020 om 13:21

Een rechtszaak beginnen in het Polen van nu is dubieus, ook al heeft de valpartij zich daar afgespeeld. Onafhankelijke rechtspraak is door de oerconservatieve regeringspartij PiS namelijk vakkundig de nek omgedraaid.

Pietspeed 14 augustus 2020 om 16:55

Goed gezien.

wilco zolderman 14 augustus 2020 om 12:38

Het is en blijft een hele enge man. Die in België zo machtig is dat er door Belgische journalisten ( oa Wuyts) niet kritisch naar hem gekeken wordt.

Hollow Knight 14 augustus 2020 om 12:47

Zijn de Nederlandse journalisten dan zo kritisch op Lefevere?

tendam 14 augustus 2020 om 12:50

Zonneveld is geen vriend van Lefevere, nee. Zo’n type heb je in Vlaanderen überhaupt niet.

Merlinappa 14 augustus 2020 om 13:39

Haha inderdaad, maar als Zonneveld binnen 5 meter van Lefevre komt wordt ie volgens mij ook weggebonjourd. Die knakker van Bureau sport heeft ‘m ook wel een kritische vragen gesteld, toen werd ie ook tussen de journalisten uitgeplukt en verwijderd. Triest.

JaBo 14 augustus 2020 om 13:54

Inderdaad ook over de tijd dat hij sportbestuurder was bij Mapei stelt geen Belgische journalist kritische vragen.

Miko1983 14 augustus 2020 om 12:38

Ik stel voor dat er hier geen berichten meer van Lefevre gepost worden.
Deze man zit structureel tijdens een hitte golf de hele middag in de zon zich te bezatten. Ik zie geen enkele andere verklaring voor wederom een flinke dosis hypocrisie en onzin. Ikke…ikke…ikke en de rest kan….juist ja.
Het is en blijft in mijn ogen de grootste engnek uit de wielerwereld.

Hollow Knight 14 augustus 2020 om 12:43

Afgaand van de reacties hier zou je denken dat Lefevere de valpartij heeft veroorzaakt en dat Groenewegen een heilige is waar we medelijden voor moeten hebben.

No thanks. Goed dat ze de rechtzaak doorzetten. Hij moet maar met de gevolgen van zijn asociaal gedrag leven. Spijt hebben is niet voldoende. Dat is het nooit.

Chris Van Uden 14 augustus 2020 om 13:11

"Afgaand van de reacties hier zou je denken dat Lefevere de valpartij heeft veroorzaakt en dat Groenewegen een heilige is waar we medelijden voor moeten hebben. "

Waar staan die reacties dan? Want ik lees dat nergens. Ook geen insinuaties of verwijzingen.

Marik 14 augustus 2020 om 13:55

Jij mag Ome Patrick zeggen, toch Hollow?

vanSpringel 14 augustus 2020 om 14:00

Je weet helemaal nog niet of ‘Ze’ de rechtzaak voort gaan zetten. Lefevvurruh hoopt dat Jacobsen zelf hiervoor ook zijn duit in de zak doet, maar ik verwacht dat het zover niet gaat komen. Met dezelfde manager als DG wordt de soep wellicht heet gegeten, maar nooit zoals ie door Lefevvurryh zal worden opgedient.

Andreotti 14 augustus 2020 om 16:53

Wauw, keihard. Heel makkelijk reageren vanuit je luie stoel en maar iedereen veroordelen en langs je eigen morele kompas te leggen.

Fout is fout, absoluut. Maar er wordt hier zo met twee maten gemeten, niet normaal. Mijnheer Lefevre is de grootste hypocriet : als zijn sprinters van de lijn afwijken is er niks aan de hand, maar als een ander het doet….
ik vind het prima dat hij voor zijn mensen opkomt, dat kan ik nog wel waarderen ook, maar dit was zo ver over de rand, dat het gewoon schandalig is. En dat zo een man dan ook nog geen ene kritische vraag gesteld wordt…. nou ja, we weten wat hij doet als het wel eens gebeurd, vraag maar aan Zonneveld. Maar ik vind dat niet normaal

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair