Patrick Bevin voor drie jaar naar Team DSM
foto: Cor Vos
vrijdag 16 september 2022 om 11:00

Patrick Bevin voor drie jaar naar Team DSM

Patrick Bevin komt de komende drie seizoenen uit voor Team DSM. De 31-jarige Nieuw-Zeelander komt over van Israel-Premier Tech, waar hij de voorbije twee jaar voor koerste, en tekent tot eind 2025 bij de Nederlandse ploeg.

“Ik kijk er erg naar uit om mij aan te sluiten bij deze organisatie met een sterke ethos en professionele omgeving bij Team DSM”, reageert ‘Paddy‘ Bevin. “Ik geloof dat ik met mijn ervaring veel kan bijdragen aan de ploeg, maar ik kan er ook zelf meer uithalen voor mezelf.”

Ploegleider Rudi Kemna is blij dat Team DSM met Bevin een ervaren en allround renner heeft aangetrokken. “Hij heeft tijdritten gewonnen en sprintzeges geboekt op lastige aankomsten, maar dat gecombineerd met sterke klimprestaties. We denken dat er meer uit zijn talent te halen, vooral als we kijken naar zijn sprint na een zware dag. Hij heeft een profiel dat goed past bij de heuvelklassiekers”, zegt Kemna.

Bevin maakte in 2016 zijn profdebuut bij Cannondale-Drapac, waarna hij ook nog uitkwam voor BMC (2018) en CCC (2019-2020). Op zijn palmares staan onder meer de eindzege in de Ronde van Turkije en ritzeges in de Tour Down Under en de Ronde van Romandië.

 
8 Reacties
Sorteer op:
16 september 2022
Goede renner die inderdaad op veel tereinen mee kan, wel behoorlijk wisselvallig en al wat ouder natuurlijk maar ik zie hem bij DSM nog wel een stap maken.
  16 september 2022
  Exact. Hij is extreem wisselvallig. Voor DSM vind ik het desondanks een mooie transfer.
16 september 2022
Vreemde renner. Met zijn sprint zou hij toch wat moeten hebben kunnen klaarspelen in de afgelopen Vuelta, maar hij was totaal onzichtbaar. Of het conditie, teamorders of iets anders is weet ik niet. Net als die andere DSM transfer is het er wel eentje in het rijtje 'als je deze renner aan de praat krijgt doe je een goede zaak'.
  16 september 2022
  Bevin heeft überhaupt een magere erelijst hoor. Ik ben bang dat veel mensen iets in hem zien dat er niet is.
  16 september 2022
  Kijk eens naar 2019. Een van de beste tijdrijders ter wereld en een geweldige sprinter na een zwaar parcours. Dat jaar 19x top-10 geëindigd in een rit, dit jaar 4x. Van 4e op het wk-tijdrijden naar moeite hebben top-50 te rijden. Er zit heel veel meer in.
16 september 2022
Stevige transfer, maar een goede voor DSM.
16 september 2022
De erelijst van Bevin is erg mager voor iemand van zijn leeftijd met zijn kwaliteiten. Renners worden soms onderschat wat betreft hun mogelijkheden, maar bij Bevin denk ik dat hij eerder overschat wordt.
16 september 2022
Goede aanwinst voor DSM!

Reacties zijn gesloten.