‘Pascal Ackermann mag hopen op deelname aan Giro d’Italia’

donderdag 2 februari 2023 om 11:27
‘Pascal Ackermann mag hopen op deelname aan Giro d’Italia’

foto: Cor Vos

Trekt UAE Emirates dit jaar met Pascal Ackermann naar de Giro d’Italia? De sterrenformatie speelt volgens Die Rheinpfalz met het idee om de 29-jarige Duitser mee te nemen als sprintkopman.

De nieuwe voorjaarseditie van RIDE is nu verkrijgbaar! Dit 180 pagina's dikke wielermagazine staat vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Bestel hem nu online. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Eerder werd al bekend dat João Almeida dit jaar voor een vierde opeenvolgende keer zal deelnemen aan de Ronde van Italië. De Portugees gaat als klassementskopman van UAE Emirates voor een podiumplaats, zijn team gelooft zelfs dat eindwinst erin zit. Naast Almeida, zijn ook Diego Ulissi, Alessandro Covi en Jay Vine al zeker van een plekje in de Giro-selectie.

Almeida is wel de onbetwiste kopman, zei ploegmanager Joxean Fernández eind vorig jaar nog. “Het is niet de bedoeling om alleen pure knechten mee te nemen, maar João Almeida is wel de leider. Daarover is geen discussie. Er is altijd veel respect voor de kopman en de renners die bij ons een knechtenrol hebben, hebben zelf ook een flinke erelijst.”

Toch is het niet uitgesloten dat UAE Emirates ook een sprinter meeneemt in de persoon van Pascal Ackermann. De rappe Duitser stond al één keer eerder aan de start van de Giro, en met succes. In de Giro van 2019 won Ackermann namelijk twee etappes en mocht hij aan het einde van de rit ook de paarse puntentrui mee naar huis nemen.

Dit artikel delen:

7 Reacties

Cochise 2 februari 2023 om 11:50

Zou zo’n type sprinter echt een gat in de lucht springen als hij te horen krijgt dat hij naar een zware Giro “mag”?

0
Shinzawai 2 februari 2023 om 12:02

Ik denk het wel. De Tour is sowieso geen haalbare kaart voor Ackermann, dus dan is de Giro zijn beste kans om zijn marktwaarde op peil te houden tussen voor- en najaar. Bovendien kiezen de meeste topsprinters voor de Tour dit jaar, dus een ritzege is zeker niet onmogelijk.

0
Ronellenfitsch 2 februari 2023 om 12:10

Nu was Ackermann wel zwaar teleurgesteld dat hij bij Bora niet de Tour mocht doen, komt ie bij een ploeg met minder sprinters, nog steeds geen Tour. Maar ja, zal UAE hem ook nooit gegarandeerd hebben.

0
ChefSpijker 2 februari 2023 om 12:25

Er zijn toch best een mooi aantal sprinterskansen de komende Giro? Een stuk beter dan de Vuelta dit jaar.

1
Striptang 2 februari 2023 om 12:20

De Saudi Tour blijkt momenteel al lastig genoeg.

0
Shinzawai 2 februari 2023 om 13:44

Hij is ziek geweest en nog herstellende.

0
Dikke Vrouw 2 februari 2023 om 11:43

Nou Jay kopvent zou ik zeggen anders joao ze fiets in de vrachtwagen en naar huis hoor

-1

Net binnen

Populair

Materiaalzone