Pas eind juni zekerheid over doorgaan WK wielrennen

maandag 4 mei 2020 om 14:18
Pas eind juni zekerheid over doorgaan WK wielrennen

foto: Cor Vos

Het duurt nog even voordat de knoop wordt doorgehakt over het WK wielrennen 2020 in Aigle-Martigny. Grégory Devaud, vice-voorzitter van organisatie, heeft in Zwitserse media gezegd dat vermoedelijk pas eind juni de beslissing valt.

In Zwitserland zijn bijeenkomsten met meer dan duizend mensen vanwege de coronapandemie verboden tot minstens eind augustus. Maar de organisatoren houden vertrouwen dat het WK op de geplande data van 20 tot 27 september gewoon gehouden kunnen worden.

“We moeten onze plek kennen in de huidige situatie, uit respect voor degenen die dagelijks het virus bestrijden”, zegt Dévaud in Sport Dimanche. “Een feest voor wielersport, graag. Maar niet tegen elke prijs. We zullen consequent moeten zijn in het nemen van beslissingen, en daarbij niet halsstarrig zijn.”

Het wereldkampioenschap op een ander moment organiseren is uitgesloten. “Het is in de herfst of niet”, is Dévaud duidelijk. Doorschuiven naar volgend jaar is niet mogelijk. Tot en met 2025 zijn de WK’s al toegekend aan andere landen.

Locaties komende WK’s
2021 – flag-be Vlaanderen
2022 – flag-au Wollongong
2023 – flag-gb Glasgow
2024 – flag-ch Zürich
2025 – Afrika (Marokko of Rwanda)

Dit artikel delen:

10 Reacties

Puffin87 4 mei 2020 om 15:06

Ik zou het persoonlijk niet erg vinden als het WK niet doorgaat. Gun die winnaars van vorig jaar lekker hun jaartje koersen in de trui, dat hebben ze verdiend.

ChefSpijker 4 mei 2020 om 15:52

Hoe kun je nou als wielerliefhebber het niet erg vinden dat een WK niet doorgaat?

Overigens zal dat eind juni wel voor de meeste koersen gelden die gepland staan voor augustus en september. Niets is zeker momenteel maar ook niets is onmogelijk momenteel.

guyremgabdel 4 mei 2020 om 16:21

Chefspijker : puffin87 heeft wel een punt. Het is voor alle kampioenen dit jaar een serieuze financiële aderlating en ook sportief want ze kunnen hun (zuur)verdiende kampioenentrui helaas nergens showen.
Uiteraard hopen we allemaal dat er misschien nog gekoerst kan worden maar of grote evenementen zoals TDF of WK toegelaten gaan worden ? De overheden zullen hier beslissen.

ChefSpijker 4 mei 2020 om 16:38

Financiële aderlating? Op basis waarvan? Een Mads zal volgend jaar zonder regenboogtrui minder krijgen bij de criteriums, maar Mads heeft in februari nog een nieuw contract getekend bij Trek. Reken maar dat die al ruimschoots beloond is voor die wereldtitel. De huidige nationale kampioenen waren hun trui in normale omstandigheden juist kwijtgeraakt voor de criteriums.

guyremgabdel 4 mei 2020 om 17:20

Als (commerciële) wielerkenner zul jij toch wel weten hoeveel duizende euro's Viviani en Pedersen dit seizoen verliezen in de criteriums ? De kans dat zij ooit nog eens die trui pakken is zo groot als de lotto winnen. Wil jij dit wellicht gaan bijpassen ? Ik hou je niet tegen.

ChefSpijker 4 mei 2020 om 17:32

Wat ik zeg, Pedersen heeft ondertussen al een nieuw contract gekregen bij Trek (in februari). Reken maar dat hij daarbij fors vooruit is gegaan qua salaris. Dus die wereldtitel heeft hem al financieel gewin opgeleverd dit jaar. Bovendien zit hij bij een ploeg die voorlopig nog zijn renners volledig betaald. Dus ik vermoed dat Mads weinig te klagen heeft in vergelijking met zijn collega's.

En ik geloof niet dat een Europese trui zoveel waard is bij criteriums. Dan levert een ritzege in de Tour waarschijnlijk meer op qua startgeld. Ook wel een aparte constatering dat de kans zo klein is dat Viviani die ooit weer pakt. Viviani is begin 30 en zo sterk is het deelnemersveld op het EK doorgaans niet.

Romāns Vainšteins 4 mei 2020 om 18:48

Maar met name, wie geeft er nou echt een moer om wat renners nou precies verdienen bij criteriums op basis in wat voor gekleurd strak shirtje ze daar rondjes afblaffen ? Wellicht een enkele insider met goede contacten binnen het wereldje die deze hoffelijk niet prijsgeeft op anonieme wielerfora, verder niemand.

Kosmonaut 5 mei 2020 om 10:37

Beetje een kul argument vind ik persoonlijk. Erg sneu voor de kampioenen maar dit is gewoon pech en overmacht. Je kan ook je dijbeen breken o.i.d. in Maart en dan kan je ook je trui niet showen en loop je criterium inkomsten mis. Maar dan zeggen we toch ook niet “Geen WK dit jaar”, terwijl dat net zo goed pech/overmacht is.

Polleke 4 mei 2020 om 16:26

Maw. iedereen in het wielrennen kan kalenders aanmaken tot ze er scheel van zien maar uiteindelijk gaan externen erover beslissen of de vlieger al of niet opgaat…

Martino87 4 mei 2020 om 17:56

Wat een mooie foto.

Headlines

Materiaalzone

Populair