Parkhotel Valkenburg ontvangt wildcard voor Paris-Roubaix Femmes avec Zwift

donderdag 26 januari 2023 om 14:40
Parkhotel Valkenburg ontvangt wildcard voor Paris-Roubaix Femmes avec Zwift

Leonie Bos leidt de kopgroep in 2022 - foto: Cor Vos

De organisatie van Paris-Roubaix Femmes avec Zwift, de vrouwenversie van Parijs-Roubaix, heeft de deelnemende ploegen voor de komende editie bekendgemaakt. Terwijl zeventien ploegen überhaupt al startgerechtigd waren, ontvingen zeven Continental-ploegen een wildcard. Het Nederlandse Parkhotel Valkenburg en het Belgische AG Insurance-Soudal Quick-Step horen bij de gelukkigen.

De derde editie van Parijs-Roubaix voor vrouwen wordt verreden op zaterdag 8 april. De vorige twee keer stonden Parkhotel Valkenburg en AG Insurance-Soudal Quick-Step (de opvolger van AG Insurance-NXTG) ook al aan de start. In 2022 hadden beide teams een renster meer in de vroege vlucht: Leonie Bos (Parkhotel Valkenburg) en Gaia Masetti (AG Insurance-NXTG). De wedstrijd werd toen gewonnen door Elisa Longo Borghini van Trek-Segafredo.

Naast Parkhotel Valkenburg en AG Insurance-Soudal Quick-Step, hebben het Spaanse Zaaf Cycling Team en vier Franse ploegen een wildcard gekregen. Het gaat om Stade Rochelais Charente-Maritime, St Michel-Mavic-Auber93, Cofidis en Arkéa. 

foto: Paris-Roubaix Femmes avec Zwift

Dit artikel delen:

Net binnen

Populair

Materiaalzone