Parijs-Nice: Walscheid, Bevin en Philipsen gaan niet meer van start

zaterdag 13 maart 2021 om 12:45
Parijs-Nice: Walscheid, Bevin en Philipsen gaan niet meer van start

Philipsen droeg eerder in Parijs-Nice nog de witte jongerentrui - foto: Cor Vos

Max Walscheid, Patrick Bevin en Jasper Philipsen zijn niet meer van start gegaan in de zevende etappe van Parijs-Nice. Daardoor zijn nog slechts 139 renners begonnen aan de voorlaatste rit in de Koers naar de zon.

Voor Philipsen was het zijn eerste deelname aan Parijs-Nice. Met een vierde en een negende plek in de eerste etappes wist de sprinter van Alpecin-Fenix zich meteen te mengen in de strijd om de dagzeges. Ook had hij een dag de witte jongerentrui om de schouders. Normaal gesproken zet hij zijn seizoen nu verder met de voorjaarsklassiekers Nokere Koerse en Brugge-De Panne.

Ook Max Walscheid en Patrick Bevin stapten niet meer op voor de bergetappe naar Valdeblore La Colmiane. (13 maart, 11.58 uur)


Update – Bevin kampt met knieprobleem

Bevin stapte vanwege een knieprobleem niet meer op de fiets. Dat liet zijn ploeg Israel Start-Up Nation weten. De Nieuw-Zeelandse renner, die dinsdag nog als tiende eindigde in de individuele tijdrit, wilde niets forceren met het oog op de volgende koersen en verliet daarom de wedstrijd.

Dit artikel delen:

5 Reacties

DMenchov 13 maart 2021 om 12:48

Ik vind het toch maar raar dat veel van die mannen nu al niet meer opstappen. We hebben een paar vlakke sprintersetappes gehad, een tijdrit en een echt zware rit… Is dat nou genoeg om echt hardheid te krijgen met het oog op de klassiekers? Volgens mij krijg je die hardheid juist door af te zien in etappes zoals die van vandaag en morgen. Van een beetje freewheelen in het peloton ga je toch niet veel verbeteren conditioneel gezien?

0
tinkywinky 13 maart 2021 om 13:32

Helemaal meeneens DMenchov

0
pirazzi 13 maart 2021 om 15:29

Mee eens ook.

0
EricV 14 maart 2021 om 08:04

Philipsen hadden ze gehaald voor wat overwinningen dit seizoen, maar doet tot nu toe nog niet echt mee om de knikkers

0
chiller87 14 maart 2021 om 09:10

Een rit in een world tour winnen is boven de verwachtingen. Ik denk dat hij vooral gehaald is om mvdp bij te staan en zijn eigen kans te gaan in kleinere wedstrijden zoals nokere waar hij één van de topfavorieten is.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone