Pardilla verrassende winnaar in Ruta del Sol (+beeld)

maandag 22 februari 2010 om 15:50

De openingsetappe van de Ruta del Sol is enigszins verrassend prooi geworden voor Sergio Pardilla. De 26-jarige Spanjaard van CamioOro was de beste op de Puerto De Las Allanadas en is ook de eerste leider. Jurgen Van den Broeck wist op kleine afstand tweede te worden door weg te rijden van een groepje met onder andere Damiano Cunego, die derde werd. Bauke Mollema was de beste Nederlander op de vijfde plaats.

Jesus Rosendo (Andalucía-CajaSur), Laurent Beuret (CarmioOro-NGC), Ruben García (Caja Rural) en Stephane Rosetto (Vacansoleil) kleurden de etappe door al na acht kilometer ten aanval te trekken. Toen de voorsprong acht minuten bedroeg, sloegen HTC-Columbia, Milram en Team Sky de handen in elkaar om de kloof te dichten.

Nog voor de slotklim werd het viertal ingerekend en was het tijd voor een nieuwe aanval. Jens Voigt (Saxo Bank) en Matteo Carrara (Vacansoleil) reageerden op een uitval van Diego Tamayo (CarmioOro), maar het was diens ploegmaat Pardilla op het juiste moment aanzette. Van den Broeck reageerde te laat en strandde op een handvol seconden van de Spanjaard.

Samenvatting

Ruta del Sol (2.1)
Etappe 1: Jaén – Puerto de La Guardia de Jaén (159 km)

1. Sergio Pardilla (Spa/CamioOro-NGC) 4u11m55s
2. Jurgen Van den Broeck (Bel/Omega Pharma-Lotto) + 7s
3. Damiano Cunego (Ita/Lampre-Farnese Vini) + 13s
4. Manuel Vazquez (Spa/Andalucía-CajaSur) z.t.
5. Bauke Mollema (Ned/Rabobank) + 21s
6. Michael Rogers (Aus/Team HTC-Columbia) z.t.
7. Javi Moreno (Spa/Andalucía-CajaSur) + 28s
8. Dani Moreno (Spa/Omega Pharma-Lotto) + 29s
9. Jelle Vanendert (Bel/Omega Pharma-Lotto) z.t.
10. Thomas Löfkvist (Zwe/Team Sky) + 31s

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair