Parcours jubileumeditie Dwars door Vlaanderen voorgesteld

maandag 23 december 2019 om 19:18
Parcours jubileumeditie Dwars door Vlaanderen voorgesteld

foto: Cor Vos

Over exact honderd dagen zal de 75ste editie van Dwars Door Vlaanderen plaatsvinden. De renners kunnen de route alvast gaan bestuderen, want organisator Flanders Classics maakte deze vandaag openbaar. In vergelijking met de editie van dit jaar verandert er niet veel, al is er omwille van wegenwerken wel een extra helling in het parcours van de mannenwedstrijd opgenomen: de Kanarieberg.

Ook na de komende editie van de doordeweekse WorldTour-koers zullen de mannen 180 kilometer op de teller hebben staan. De renners krijgen onderweg vier kasseistroken en dertien hellingen voor de wielen geschoven. De Kluisberg opent de heuvelzone en zal langs twee kanten worden bedwongen.

Naar goede traditie is ook voor de Knokteberg een sleutelrol weggelegd met twee passages. Nieuwkomer in 2019, de opnieuw aangelegde Berg Ten Houte, blijft ook volgend jaar behouden. Vanwege de werkzaamheden is de Kanarieberg op 45 km van de streep nieuw in de finale. Na de beklimming van het duo Taaienberg en Berg Ten Houte, zullen de renners via Ronse en de Kanarieberg naar de tweede beklimming van de Knokteberg rijden.

Via de kasseien van de Varent, beklimmingen van het Vossenhol en de Holstraat gaat het daarna richting Nokere. Met Nokereberg als laatste beklimming van de dag en de kasseistrook in de Herlegemstraat, baant het peloton zich een weg naar Waregem waar een opvolger voor Mathieu van der Poel zal worden gekroond.

Start vrouwenkoers verhuist naar Waregem
De dames zullen komend jaar niet langer in Tielt maar in Waregem. De Mariaborrestraat, Steenbeekdries en Taaienberg zullen de finale van de 106 kilometer lange wedstrijden inluiden. Vanaf het Vossenhol is de finale identiek aan de mannenwedstrijd. De afgelopen twee edities waren een prooi voor Ellen van Dijk.

Dit artikel delen:

5 Reacties

yo-eddy 23 december 2019 om 19:24

Exact hoeveel dagen?

"Over exact dagen zal de 75ste editie van Dwars Door Vlaanderen plaatsvinden"

0
Merlinappa 23 december 2019 om 19:49

Zijn ze nog aan het uitrekenen. ;) Overigens ook wel leuk om de datum in het artikel te vermelden!

0
Wheely 23 december 2019 om 20:28

Dit wordt nog ingewikkeld, morgen is het al weer een dag minder!

0
SolitaryShell 24 december 2019 om 00:06

Dan schuiven ze die koers maar weer een dag op.

0
Ypuh 24 december 2019 om 12:03

Wat voor vervelende Telegraaf koppen zijn dit nou weer: “Over exact honderd dagen zal de 75ste editie van Dwars Door Vlaanderen plaatsvinden.”

Moeten we ineens zelf gaan nadenken ofzo?

0

Headlines

Populair

Materiaalzone