Paolo Bettini: “WK 2011 eindigt in een massasprint”
vrijdag 19 november 2010 om 15:14

Paolo Bettini: “WK 2011 eindigt in een massasprint”

Volgens Paolo Bettini gaat het WK in Kopenhagen eindigen in het massasprint. Dat vertelde de bondscoach van de Italiaanse ploeg na een inspectie van het parcours tegen La Gazzetta dello Sport. Desondanks is de tweevoudig wereldkampioen van mening dat de gedoodverfde favoriet Mark Cavendish weinig kans maakt.

Het wereldkampioenschap wordt volgend jaar betwist in een 282 kilometer lange wedstrijd in het Deense Kopenhagen. Na een aanloop van 30 kilometer zal het peloton eind september 18 ronden van 14 kilometer moeten rijden. De enige scherprechter is een klim van 500 meter á 7 procent. De rest van het parcours kenmerkt zich door het draaien en keren in de buitenwijken van Kopenhagen en een bocht naar rechts 900 meter voor de aankomst. “Het is geen makkelijk parcours zoals in Zolder in 2002,” aldus Bettini. “Het lijkt meer op Madrid in 2005. De aankomst is gemaakt voor een sterke renner, zoals Petacchi of Hushovd. Ik denk dat het voor Cavenidsh te zwaar is omdat hij geen ploeg heeft.”

De Italianen hebben met Petacchi en Bennati twee kanshebbers tot hun beschikking. “Italië heeft één renner die een aankomst een wedstrijd van meer dan 250 kilometer koers kan winnen: Alessandro Petacchi,” aldus Bettini. “Het parcours kan ook Daniele Bennati liggen, maar hij heeft nog nooit een wedstrijd van meer van 250 kilometer gewonnen. Ik durf best te gokken op Bennati, maar dan zal hij zich vanaf Hamburg Cyclassics moeten laten zien.”

Hoewel Bettini denkt dat de titelstrijd in een massasprint eindigt waarschuwt hij voor late aanvallen. “De laatste kilometers zullen niet makkelijk te controleren zijn en we hebben tenminste twee renners nodig die weten wat ze moeten doen. Wanneer er geen totale verrassing plaats zal vinden, is een massasprint erg waarschijnlijk.”

Lees ook:
Cavendish: “Parcours WK zwaarder dan gedacht”

RIDE Magazine