Oververmoeide Kasper Asgreen beëindigt seizoen 2022 vroegtijdig

maandag 15 augustus 2022 om 16:40
Oververmoeide Kasper Asgreen beëindigt seizoen 2022 vroegtijdig

foto: Cor Vos

Het seizoen van Kasper Asgreen zit erop. De Deen komt de komende maanden niet meer in actie, omdat hij oververmoeid is. Dat schrijft Quick-Step Alpha Vinyl op de ploegsite.

“Na een periode van overleg met het medische team van Quick-Step Alpha Vinyl is besloten dat Kasper Asgreen zijn seizoen beëindigt”, begint het bericht op de site van de Belgische ploeg. “Nadat hij een druk eerste deel van het seizoen achter de rug had, waarin hij een vol klassiekerprogramma reed, was Kasper betrokken bij een akelige valpartij in de Ronde van Zwitserland. Dat zorgde voor twijfels over zijn deelname aan de Tour de France.”

“De impact van de valpartij en de daaropvolgende pogingen om hem klaar te stomen voor de Tour de France, hebben er helaas toe geleid dat Kasper een vermoeidheidssyndroom ontwikkeld heeft, wat betekent dat zijn lichaam zelfs niet meer hersteld van inspanningen op lage intensiteit. Daarom is besloten dat hij stopt met koersen voor de rest van dit seizoen en een herstelperiode in zal gaan, voordat hij zich focust op de voorbereidingen voor 2023.”

Asgreen haalde de start van de Tour de France – in zijn eigen Denemarken – nog wel. Na acht etappes gaf hij er echter de brui aan, omdat hij nog altijd sukkelde met zijn knie. Korte klasseringen had hij op dat moment niet behaald. In het voorjaar verzamelde de winnaar van de Ronde van Vlaanderen 2021 wel verschillende ereplaatsen. Zo werd hij derde in Strade Bianche, tiende in de E3 Saxo Bank Classic en zesde in de Amstel Gold Race.

Dit artikel delen:

9 Reacties

Martino87 15 augustus 2022 om 16:47

Toch wel een van de grootste tegenvallers dit seizoen (ook door pech). Kan me alleen een goede prestatie in de Strade herinneren. Achteraf een foutje dat hij, na de val in de dauphine, in de Tour startte.

0
plattenband 15 augustus 2022 om 17:21

Kloteseizoen voor de ploeg!

Eigenlijk verbazend dat ze ondanks alle pech, ziekten en dergelijke vandaag nog steeds op 1 staan in de zegestand. Nipt, maar toch!

Zegt veel over de kwaliteit binnen de ploeg maar zegt evenveel over de andere ploegen!

0
Het Jachtluipaard van de Provence 15 augustus 2022 om 17:42

Ze winnen LBL, Classica San Sebastian, etappe in de Giro en 2 etappes plus een gele trui in de Tour.

Ze hebben inderdaad wel eens betere seizoenen gedraaid, maar kloteseizoen is wel erg overdreven niet?

0
paul s 15 augustus 2022 om 17:47

Je hebt volkomen gelijk plattenband , een “kloteseizoen” idd. Van die 39 overwinningen zijn er maar 11 op WT niveau . JV heeft een paar overwinningen minder , maar wel 21 op WT niveau

0
Landeirovic 15 augustus 2022 om 17:49

Bwaa de laatste alinea niet echt akkoord mee. Er is kwaliteit maar dit jaar absoluut bij vele er niet uitgekomen. Ik vind dat dit jaar veel renners geen progressie gemaakt hebben ik denk dan aan: Asgreen, Bagioli, Cavagna, Cerny, Honore, Knox en ook Vansevenant lijkt wat stil te staan in zijn ontwikkeling.

Als ik dan kijk van de 39 overwinningen

11 Evenepoel
11 Jakobsen
5 Cavendish in mindere mate

Dat zijn er al 27.

Dan vind ik dat Uae oke Pogacar (13) van de 38 het toch veel beter doet in de breedte net als Bora (25) higuita en Vlasov elk 5. En ook ineos (30) en veelwinnaar Hayter met 6.

Jumbo daarin tegen (35) met Kooij 9 en Van Aert 8 daar is het ook nog vrij breed qua winnaars.

0
De Dikke Dromedaris van Diemen-Zuid 15 augustus 2022 om 18:20

Klotenseizoen plattenband, wel consequent blijven. ;-)

Overigens mochten ze de Vuelta winnen dan valt dat best mee. Voor lijdend voorwerp Asgreen is het wel kut met peren allemaal.

0
harryjohan71 15 augustus 2022 om 18:34

@plattenband Asgreen heeft weinig pech gekend dit seizoen. Alleen QSA heeft hem niet goed begeleid na zijn val in Zwitserland. Hij had gewoon de Tour niet moeten rijden. Dat hij er nu de rest van het seizoen eruit ligt, heeft mi niet alleen met pech te maken maar ook met de begeleiding van QSA. Die pech van QSA wordt er ieder keer weer bijgehaald maar als je kijkt hoeveel wedstrijden de renners van QSA gereden hebben valt dit reuze mee

0
Gebruikersnaam 15 augustus 2022 om 19:45

Van Wilder heeft in zijn eentje dit seizoen al meer pech gehad dat sommige ploegen in hun geheel.

0
harryjohan71 15 augustus 2022 om 20:42

@Gebruikersnaam Overdrijven is ook een kunst. Ik denk dat Hofstede, Benoot, Foss en Vader net zoveel of meer pech hebben gehad dan Van Wilder. Ik kan nog wel even doorgaan wat JV renners betreft.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone