Oud-winnaar Porte hoopt op betere prestatie in Catalonië

vrijdag 22 maart 2019 om 13:27
Oud-winnaar Porte hoopt op betere prestatie in Catalonië

foto: Cor Vos

Richie Porte opende zijn seizoen – uiteraard – met winst op Willunga Hill, maar de Australiër heeft een paar moeilijke weken achter de rug. De kopman van Trek-Segafredo moest vanwege ziekte passen voor Parijs-Nice. De ronderenner is echter weer fit voor de Ronde van Catalonië, een koers die hij in 2015 wist te winnen.


Porte won zoals gezegd de koninginnenrit in de Tour Down Under met aankomst op Willunga Hill. Hierdoor wist hij ook als tweede te eindigen in het eindklassement. In de daaropvolgende Herald Sun Tour (vijfde) deed hij ook mee om de knikkers. Maar in de UAE Tour (50e) kwam hij totaal niet in het stuk voor.

Wellicht dat hij toen al last had van ziekteverschijnselen, aangezien hij begin maart moest afhaken voor Parijs-Nice. De reden? Porte kampte met de naweeën van bronchitis. “Ik wilde graag voor een derde eindzege gaan”, zo liet hij teleurgesteld weten. Porte mag nu proberen om voor een tweede keer de Ronde van Catalonië te winnen.

Klimploeg 
In 2015 wist hij Alejandro Valverde en Domenico Pozzovivo voor te blijven in het klassement. De Australiër krijgt het gezelschap van vier klimmers: Giulio Ciccone, Jarlinson Pantano, Nikas Eg en Peter Stetina. De selectie wordt aangevuld met Will Clarke en Michael Gogl.

Richie Porte als eindwinnaar van de Ronde van Catalonië – foto: Cor Vos

Selectie flag-us Trek-Segafredo voor flag-es Ronde van Catalonië (25-31 maart)
flag-it Giulio Ciccone
flag-au Will Clarke
flag-dk Niklas Eg
flag-at Michael Gogl
flag-co Jarlinson Pantano
flag-au Richie Porte
flag-us Peter Stetina

Dit artikel delen:

3 Reacties

Polleke 22 maart 2019 om 14:47

‘Hopen’ lijkt me niet de beste strategie als je hier wat wil behalen….

lrxrl 22 maart 2019 om 14:49

Het is geen populaire opinie, maar ik denk dat hij bij Sky op zijn plaats zat en als hij terug wil komen op zijn oude niveau is dat de oplossing imo.

Covadonga 22 maart 2019 om 19:24

Je mag hier gerust je eigen mening posten hoor.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.