Oud-wereldkampioene Rozemarijn Ammerlaan stopt voorlopig met koersen

zaterdag 25 september 2021 om 08:51
Oud-wereldkampioene Rozemarijn Ammerlaan stopt voorlopig met koersen

foto: Cor Vos

Na een moeilijk jaar heeft Rozemarijn Ammerlaan besloten dat ze voorlopig stopt met wielrennen. Dat kondigde de 21-jarige Nederlandse renster, in 2018 wereldkampioene tijdrijden bij de junioren, aan via social media.

Ammerlaan kende als tweedejaars-juniore een sterk jaar in 2018. Zo kroonde ze zich in Innsbruck tot wereldkampioene tijdrijden, werd ze ook Nederlands kampioene in de strijd tegen de klok en won ze een etappe in de Watersley Ladies Challenge en de Chrono des Nations. Een seizoen later werd ze elite-renster bij Rogelli-Gyproc, waar ze de ploeggenote werd van Shari Bossuyt en Britt Knaven. Sinds 2020 koerste ze voor NXTG Racing. Na een moeilijk seizoen heeft ze nu besloten om voorlopig te stoppen met wielrennen.

“Het afgelopen jaar had ik te maken met veel angst op en naast de fiets. Zó veel dat ik niet meer van het koersen genoot en een constante strijd voerde in mijn hoofd”, licht de renster haar besluit toe. “Na een lange zomer te hebben nagedacht over wat ik moest doen, besloot ik dat het het beste zou zijn om een stapje terug te doen en te proberen om weer wat plezier terug te vinden. Dit is niet voorgoed en wie weet wat de toekomst brengt, maar voor nu zal ik niet langer koersen”, aldus Ammerlaan.

Ammerlaan koerste afgelopen seizoen voor NXTG Racing – foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

3 Reacties

Willem Kieft 25 september 2021 om 11:32

Angst op de fiets lijkt me een gezond instinct met het huidige peloton waar vrijwel niemand nog kan sturen. Angst naast de fiets is dan wel weer verontrustend. Hoop voor haar dat die angst snel verdwijnt.

jooprioolpijp 25 september 2021 om 12:21

Ik snap je punt, maar bewust zijn van de gevaren lijkt me beter, van angst gaat de kans dat er iets mis gaat alleen maar omhoog. Weet overigens niet of er bij de vrouwen net zoveel gevallen wordt als bij de mannen. Die indruk had ik niet.

armstrong 25 september 2021 om 13:16

Zij is juist een van die rensters die niet kan sturen daarom rijdt ze altijd achterin het peloton

Volg hier

Net binnen

Populair

Materiaalzone