Oud UCI-preses Verbruggen blijft achter Armstrong staan

donderdag 18 oktober 2012 om 07:25

Lance Armstrong

foto: Sirotti

Hoewel de afgelopen dagen Lance Armstrong steeds meer sponsoren af ziet vallen, kan de Texaan nog steeds rekenen op de steun van Hein Verbruggen. De oud-voorzitter van de internationale wielerunie is van mening dat er nog steeds geen bewijs is tegen de zevenvoudig Tourwinnaar.

“Lance Armstrong werd nooit positief bevonden, ook niet door USADA. Er is dus geen spoor van bewijs,” vertelde Verbruggen tegen De Telegraaf .

Verbruggen ontkent het verhaal van de vrouw van Greg Lemond dat de UCI een positieve test van Armstrong heeft laten verdwijnen. “Wie de controleprocedures kent, weet dat er niks te regelen valt. Het verhaal van mevrouw LeMond is dus dermate onzinnig dat het geen officiële verklaring waard is.”

Update 11:35
Tegenover Algemeen Dagblad verklaarde Verbruggen afstand te nemen van het artikel. “Ik protesteer met klem tegen de teneur van het artikel. Daarin wordt geheel ten onrechte gesuggereerd dat ik verklaard heb dat er ondanks het dossier van USADA geen bewijs is tegen Lance Armstrong. Ik heb mij daarover helemaal niet uitgesproken.'”

Update 12:00
De Telegraaf heeft inmiddels het SMS-verkeer met Verbruggen op de site gezet.

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair