Oud-renster Iris Slappendel bestuurslid VVBW

Door , dinsdag 27 juni 2017 om 09:53
Oud-renster Iris Slappendel bestuurslid VVBW

Iris Slappendel is aangetreden als bestuurslid bij de Vereniging voor Beroeps Wielrenners (VVBW). De oud-renster zal met het vrouwenwielrennen een speciale portefeuille onder haar hoede krijgen.

Slappendel is door de VVBW gevraagd om zich in te zetten voor een verdere ontwikkeling en professionalisering van het vrouwenwielrennen in het algemeen. Concreet houdt dit in dat ze zal dienen als eerste aanspreekpunt voor wielrensters bij ontstane problemen en zitting zal nemen in organen van de KNWU bij aangelegenheden die betrekking hebben op het vrouwenwielrennen.

De VVBW en Slappendel zullen zich daarnaast richten op een verdere integratie tussen mannen- en vrouwenwielrennen. Concrete agendapunten ten aanzien van het vrouwenwielrennen zijn het verbeteren van de rechtspositie van rensters en de totstandbrenging van een toekomstige CAO. Daarnaast wordt er ingezet op het verbeteren van de veiligheid tijdens koersen en meer inspraak bij het samenstellen van de wedstrijdkalender en het opstellen van nieuwe reglementen.

In WielerFlits Live sprak Chantal Blaak over wat nodig was om het vrouwenwielrennen verder te ontwikkelen

Dit artikel delen:

8 Reacties

Sephiroth 27 juni 2017 om 10:02

Het is wat blaak gisteren al zei: eerste wat er moet komen is meer zendtijd. Ookal doe je dat door dezelfde koers als de mannen 3u eerder te rijden. Dat maakt het logistiek vaak al een stuk makkelijker en dus begrotelijker.

RaketVuist 27 juni 2017 om 10:23

@Sepiroth
Dat is makkelijk gezegd, maar er zijn ook nog andere sporten dan wielrennen en vaak zijn die toch lucratiever om uit te zenden dan vrouwenwielrennen. Een zender als Eurosport zendt liever de eerste ronde van het vrouwentoernooi van Wimbledon uit dan de koninginnenrit van de Giro Rosa.

Skedel 27 juni 2017 om 13:00

@Sepiroth
Dat is totaal onrealistisch en ik vond het dan ook pijnlijk om te zien dat rennsters als Blaak zichzelf zoiets voorhouden.

Sephiroth 27 juni 2017 om 14:08

En toch hoop ik erop, want het is vaak leuk om naar te kijken. Onrealistisch? nee, moeilijk: ja. Je zal echter ergens moeten beginnen. Bij voorbaat al de handdoek in de ring gooien is dan niet de manier om progressie te boeken.

Raketvuist: Ik weet het, jammer genoeg ziet men liever 2 dames op de baan tegen elkaar dan 100 op de weg.

klootje kriekeljon 27 juni 2017 om 14:14

Ja bij veel dames mist er een stukje realisme. Maar bij Chantal toch niet? Die zegt ook bij de vergelijking tussen een grote ronde voor mannen en dames dat dat wel andere koek is.
Je hoort alleen wel de wens voor meer aandacht, maar niets onredelijks. Gewoon no nonsense.

HoofdIsVrij 27 juni 2017 om 15:25

Totstandbrenging van een CAO? Ik wens Slappendel veel succes daarmee… Normaal ben je daar met meerdere juristen meer dan een half jaar fulltime mee bezig.

Mathieu Moller 27 juni 2017 om 16:50

Ik vond Chantal ook verre van onrealistisch. En het argument dat Eurosport al tennis uitzendt, gaat ook niet helemaal op, aangezien Eurosport meerdere kanalen heeft.

Hoebele 28 juni 2017 om 00:06

Mooi om te zien dat deze generatie rensters hun kennis en drive blijft inzetten voor de sport: Gunnewijk met nationale selectie, De Vries in de KNWU, Slappendel in de VVBW en Vos in atletencommissie.

Headlines

Materiaalzone

Populair