Oud-renner en bondscoach Davide Cassani bezig met nieuwe wielerploeg

zondag 16 januari 2022 om 10:17
Oud-renner en bondscoach Davide Cassani bezig met nieuwe wielerploeg

foto: Cor Vos

Als het aan Davide Cassani ligt, is het wielerpeloton in 2023 een Italiaanse wielerploeg rijker. De oud-renner en bondscoach van de Italiaanse selectie is achter de schermen druk bezig om een Italiaans ProTeam op poten te zetten, zo laat hij weten aan La Gazzetta dello Sport.

De inmiddels 61-jarige Cassani hoopt binnen afzienbare tijd de juiste sponsoren te vinden om zo een Italiaans ProTeam op te richten. Cassani neemt Alpecin-Fenix, de ploeg van de gebroeders Christoph en Philip Roodhooft, als voorbeeld. De bedoeling is om in 2023 met een ‘Made in Italy’ ploeg aan het seizoen te beginnen: een team met Italiaanse sponsoren, fietsen en renners.

In de wandelgangen gaat de naam van Matteo Trentin, nu nog uitkomend voor UAE Emirates, rond als mogelijke versterking en boegbeeld van de nieuwbakken formatie. Zo ver is het echter nog niet, eerst moet Cassani ervoor zorgen dat het financiële plaatje klopt. “Maar als ik het heb over wielrennen, merk ik steevast veel interesse. We mikken op een budget tussen de 10 en 12 miljoen euro.”

Deadline 
Cassani benadrukt dat het hier gaat over een project voor de lange termijn. “Het doel is uiteindelijk om de stap te zetten naar de WorldTour. Het is niet dat we na een jaar zeggen: ‘goed, we stoppen ermee’.” Cassani heeft al een deadline gesteld voor zijn project: de Italiaan geeft zichzelf tot eind april de tijd om alles te regelen.

Met Bardiani-CSF-Faizanè, Drone Hopper-Androni Giocattoli en EOLO-Kometa zijn er momenteel drie Italiaanse profploegen actief in het peloton.

Dit artikel delen:

7 Reacties

Verweggistan 16 januari 2022 om 10:36

Hij schijnt al renners aan het spotten te zijn in de Dolomieten. ;)

Maar zou mooi zijn als er weer een Italiaanse WT ploeg zou komen. Nu zijn UAE, Trek, Astana allemaal een soort halve Italiaanse ploegen.

5211 16 januari 2022 om 10:39

Tja, toen jaren geleden in Italië de belastingdienst totaal niet functioneerde was er geld zat om te sponsoren.
Overigens is de belastingontduiking nog steeds een probleem voor de staatskas. Maar een land als Italië met die wielerpassie moet daar moet Cassano met dit verhaal toch kunnen scoren. Hoewel Gianni Savio dat ook al probeert.

RainbowJersey 16 januari 2022 om 10:52

Heel mooi als er weer een echte Italiaanse ploeg op het hoogste niveau komt. Zonde dat zo'n groot wielerland geen grote ploeg meer heeft. Liever dit dan de zoveelste Belgische of Franse ploeg in de WT

Castor 16 januari 2022 om 11:57

Zou heel gaaf zijn. Zeker als er een Italiaanse ploeg naar WT niveau kan doorgroeien.

IlPirata 16 januari 2022 om 14:05

Goed initiatief. pozzovivo als mentor en kopman.
Goed voor het Italiaanse wielrennen dat is zeker. Hoop dat het hem gaat lukken.

Jean Dumas 16 januari 2022 om 17:06

Er is een WT-ploeg met een Italiaanse entourage, zij het met een UAE-licentie; ik zie eerder die ploeg van nationaliteit veranderen.

Polleke 16 januari 2022 om 17:27

Idem voor Bahrain en Astana…

Headlines

Materiaalzone

Populair