‘Oud-ploeggenoten Armstrong bekenden dopinggebruik’

donderdag 5 juli 2012 om 10:14

foto: Sirotti

Vijf voormalig ploeggenoten van Lance Armstrong zouden tegenover het Amerikaans anti-dopingagentschap dopinggebruik hebben opgebiecht. Dat meldt De Telegraaf. Het zou gaan om Levi Leipheimer, George Hincapie, David Zabriskie, Christian Vande Velde en Jonathan Vaughters. Vijf van hen zijn actief tijdens deze Tour, Vaughters is actief als ploegleider van Garmin-Sharp.

De vijf zouden dopinggebruik tijdens hij verblijf bij US Postal, Discovery, Astana of RadioShack hebben opgebiecht. In ruil daarvoor hebben ze in een deal met het USADA bedongen dat ze eind september een schorsing van zes maanden krijgen. De vier actieve renners hebben zich in een eerder stadium al afgemeld voor de Olympische Spelen. De UCI heeft inmiddels bij het USADA om opheldering gevraagd.

Jonathan Vaughters reageerde op Twitter cryptisch. “Ik denk dat ik vandaag een hoop meer followers ga krijgen,” grapte hij. Later ontkende hij het nieuws. “Er is geen schorsing van 6 maanden gegeven aan een lid van onze ploeg. Nu of in de toekomst.”

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone