Óscar Sevilla weet van geen ophouden: “Ik wil Valverde niet alleen laten”

woensdag 24 november 2021 om 16:12
Óscar Sevilla weet van geen ophouden: “Ik wil Valverde niet alleen laten”

Óscar Sevilla reageert met een lach als hem gevraagd wordt over zijn contractverlenging bij het Colombiaanse Team Medellín. “Ik wil Alejandro Valverde niet alleen laten”, grapt de 45-jarige Spanjaard, die net als de 41-jarige Valverde nog een jaar doorgaat.

“We zijn vergelijkbaar als het om wielrennen gaat. We voelen dezelfde passie en liefde voor fietsen, en we hebben echt plezier in wat we doen”, aldus Sevilla. “Alejandro verbaast mij niet meer. Hij heeft geweldige kwaliteiten en hij heeft zijn hele carrière laten zien dat hij allerlei soorten wedstrijden kan winnen. Passie en enthousiasme tijdens het trainen zijn daarvoor de sleutel. En het is moeilijk om het wielrennen te verlaten als je ervan geniet.”

“Maar ik ga door vanwege mijn liefde voor wielrennen, het verlangen om te trainen en te koersen, en zelfs de uitdaging om te blijven winnen”, vertelt hij aan EFE. “Ik heb besloten om nog een jaar door te gaan, omdat ik nog enthousiast ben en hoop te kunnen winnen. Waarom niet? Ik kan ook een bijdrage leveren aan de jongsten, dat is voor mij ook een belangrijke reden.”

Het Spaanse wielrennen
Volgens Sevilla speelt Valverde een belangrijke rol in het Spaanse wielrennen. “Hij rijdt alleen nog maar om te winnen en daarvoor is hij een voorbeeld, maar hij is wel op weg naar de uitgang”, vindt de oud-prof van onder meer Kelme, Phonak en T-Mobile.

Mikel Landa spreekt nog wel een woordje mee. Enric Mas heeft het al goed gedaan, maar iedereen verwacht dat hij wint, maar dat is niet makkelijk. En je moet vertrouwen op jonge renners, zoals Juan Ayuso en Carlos Rodríguez. Ik denk dat er een generatie aankomt die ons over drie of vier jaar zal laten dromen.”

De laatste jaren ziet Sevilla dat het wielrennen veranderd is. “Het is spannend, leuk en met veel jonge renners die al meedoen in de grote koersen. En ze wachten niet zo lang als vroeger. We hebben veel aanvallen ver van de finish gezien, in een sport die juist veranderd is in de richting van technologie en controle. De improvisatie van de renners ontbreekt soms nog. Maar er is zonder twijfel veel talent.”

Dit artikel delen:

8 Reacties

Murcia 24 november 2021 om 16:43

Alleen al voor de opmerking die in de titel staat mag hij van mij nog jaren door.

0
Brabander 24 november 2021 om 18:26

Nou inderdaad. Wat een held :)

0
ivo001 24 november 2021 om 16:56

Dan moet hij toch in niveau omhoog of Valverde omlaag, want ze hebben sinds 24 juni 2018 (spaans kampioenschap) niet meer tegen elkaar gekoerst.

https://www.procyclingstats.com/rider-vs-rider/oscar-sevilla/alejandro-valverde

0
the_old_man_of_the_sea 24 november 2021 om 16:57

Als Valverde bij dat team van Sevilla zou gaan rijden zou hij tot zijn 65e koersen kunnen winnen.

0
Cochise 24 november 2021 om 17:53

Het niveau van de meeste koersen waar Medellin start is best hoog, dus jouw opmerking is erg kort door de bocht.

Sevilla zelf won dit jaar enkel tijdritten en ploegentijdritten maar wel in de grootste koersen van Zuid-Amerika (Ronde van Colombia, Clasico RCN, Ronde van Antioquia, Ronde van Tachira), daar kan hij z’n tanende explosiviteit nog wel compenseren.

0
Dikke Man 24 november 2021 om 18:11

Het voordeel dat deze mannen hebben is dat ze niet na hoeven te denken over het leven na hun carrière.

0
Boris Pasman 25 november 2021 om 09:50

Mooie coureur

0
jappe666 25 november 2021 om 11:21

Steek Sevilla, Mancebo, Valverde, Rebellin, Pozzovivo, Cavendish, Gilbert … samen in een team en geef ze een wildcard voor een grote ronde aub. Misschien wil Horner ook nog wel uit zijn wielerpensioen terugkeren… ;-)

0

Headlines

Populair

Materiaalzone