Oscar Freire een jaar langer bij Rabobank
vrijdag 4 juni 2010 om 19:43

Oscar Freire een jaar langer bij Rabobank

Oscar Freire heeft zijn contract met Rabobank verlengd tot en met 2011. Daarover hebben beide partijen vandaag een overeenkomst bereikt, zo meldt de ploeg zelf op haar website. Voor de 34-jarige Spaanse drievoudige wereldkampioen, die aanvankelijk een eind leek te willen maken aan zijn carrière maar daar later op terugkwam, was een ander team naar eigen zeggen geen optie.

“Je zou gek zijn een renner van zo’n kaliber te laten gaan”, geeft technisch directeur Erik Breukink dan ook toe. “Het was voor ons bovendien prettig nieuws, want vorig jaar begon het rond de Vuelta te zingen. Hij gaf toen zelf aan het van jaar tot jaar te willen bekijken, maar we hoorden dit jaar al vroeg dat Oscar door wilde gaan. Ik geloof dat dat nog voor Milaan-Sanremo was.”

Breukink is dan ook in de wolken met het nieuws. “Voor ons was de keuze niet zo moeilijk toen Oscar aangaf nog een jaar te willen doorgaan. Hij is een hele grote vaste waarde. Hij staat er ieder jaar weer, en ik ben er van overtuigd dat er nog geen sleet zit op zijn kwaliteiten. Dat heeft hij dit jaar trouwens al een paar keer laten zien. Hoe het na 2011 verder gaat? Dat is aan Oscar zelf.”

Ook algemeen directeur Harold Knebel is erg tevreden: “We zijn er heel trots op, dat een renner van dit kaliber voor ons kiest. Het is een cliché, maar dit nieuws klinkt ons als muziek in de oren. Oscar heeft dit jaar al verschillende keren laten zien dat hij nog erg gretig is en bepaald nog niet versleten. De besprekingen zijn eigenlijk heel simpel verlopen. We waren er heel vlug uit.”

En hoe ziet de toekomst op langere termijn eruit? “In principe is 2011 mijn laatste seizoen. Dat moet weer een topjaar worden”, zegt Freire zelf. “Ik ben er fysiek en geestelijk nog steeds toe in staat. Maar of ik na 2011 nog eens de mentale kracht kan opbrengen voor nog een jaar, betwijfel ik. Als ik wereldkampioen word in 2011? Dat is denk ik een optie die ervoor zorgt, dat ik nog een jaar doorga. Nog een jaar in de regenboogtrui is wel heel mooi.”

Lees ook:
Freire twijfelt nog over pensioen
‘Freire ook in 2011 bij Rabobank’

RIDE Magazine