Örken juicht in Tour de Langkawi, maar vluchter Fedorov pakt de zege

vrijdag 7 februari 2020 om 07:35
Örken juicht in Tour de Langkawi, maar vluchter Fedorov pakt de zege

Yevgeniy Fedorov - foto: Cor Vos (archief)

Yevgeniy Fedorov is de Tour de Langkawi begonnen met een overwinning. De 19-jarige Kazach bleef samen met de Thai Turakit Boonratanathanakorn uit de greep van het peloton en bleek in finishplaats Kuching een stuk sneller dan zijn medevluchter. Ahmet Örken won de sprint van het peloton, maar maakte alsnog het zegegebaar. 

De 25e editie van de Tour de Langkawi begon vandaag in Kuching, een stad in Oost-Maleisië. Na een biljartvlakke aanloop van goed zestig kilometer begonnen de renners aan enkele lokale rondes in en rond de finishplaats. Na goed dertig kilometer koers zagen we Fedorov plots alleen op kop rijden. De piepjonge Kazach van Vino-Astana Motors kreeg echter al snel het gezelschap van een Thaise wielrenner.

Fedorov ging samen op pad met Turakit Boonratanathanakorn en de twee vluchters wisten al snel vijf minuten uit te lopen op het peloton, waar we de mannen van NTT Pro Cycling, Bardiani-CSF-Faizanè en Team Sapura Cycling op kop zagen rijden voor respectievelijk Max Walscheid (gisteren nog winnaar van de Malaysian International Criterium Race), Matteo Pelucchi en Ahmet Örken.

De jeugd wint in Langkawi 
De voorsprong van Fedorov en Boonratanathanakorn werd steeds kleiner, maar op tien kilometer van de streep bleek al dat het peloton zich toch had misrekend. De twee vluchters hadden nog genoeg voorsprong om in de finale naar elkaar te loeren, wachtend op de eerste versnelling naar een (mogelijke) overwinning. De elf jaar oudere Boonratanathanakorn had echter geen verhaal in de eindsprint.

De talentvolle Fedorov boekte in Kuching zijn eerste zege bij de profs. Boonratanathanakorn moest genoegen nemen met de meest ondankbare ereplaats, terwijl Örken ruim één minuut na de binnenkomst van Fedorov de sprint won voor de derde plaats. De Turkse sprinter stak echter wel zijn handen in de lucht, niet wetende dat er al twee renners binnen waren. Fedorov begint morgen als leider aan de tweede etappe naar Kerteh.

Dit artikel delen:

11 Reacties

Bummetje 7 februari 2020 om 07:47

Altijd mooi! Zijn hier beelden van?

Wheely 7 februari 2020 om 08:04

En ook hier wint de nieuwe generatie, 19 jaar!

Chasse_patate 7 februari 2020 om 08:06

Op zijn Ferrari. Met een Vino motor

Chasse_patate 7 februari 2020 om 08:07

Walscheid valt tegen btw.

Verweggistan 7 februari 2020 om 08:20

Onze WF favoriet helaas net geklopt.

Wielervolger 7 februari 2020 om 08:50

Rivera op 12 minuten. Alweer gevallen?

Mac-S 7 februari 2020 om 08:53

Je zal maar wielerverslaggever zijn en de hele dag Boonratanathanakorn moeten zeggen.

koos verrek 7 februari 2020 om 09:49

Boonratanathanakorn haha, hoe verzinnen ze het.. Hopen dat de beste man prof wordt

nickdt 7 februari 2020 om 10:57

Hahahaha. In dat geval hebben Maarten en Herbert een probleem.

wilbertdh 7 februari 2020 om 10:07

Van Aert wordt hier toch maar mooi zevende

Covadonga 7 februari 2020 om 11:13

Hoezo, is de koers al afgelopen dan?

Headlines

Materiaalzone