Le Samyn schroeft aantal kasseienkilometers terug

donderdag 14 februari 2019 om 11:33
Le Samyn schroeft aantal kasseienkilometers terug

foto: Tim De Waele

De organisatie van Le Samyn heeft het parcours voor de aankomende editie gepresenteerd. De Waalse voorjaarskoers bevat in totaal acht kilometer aan kasseien, wat ruim vier kilometer minder is dan vorig jaar.

In 2015 pakten de organisatoren van de semiklassieker voor het eerst uit met Waalse kinderkopjes. Vorig jaar moesten de renners zo’n twaalf kilometer aan kasseien overwinnen, maar dit jaar maken slechts acht met kasseien geplaveide kilometers onderdeel uit van het parcours van de mannenwedstrijd.

Organisator Jean-Luc Vandenbroucke verwacht echter niet dat de koers minder spectaculair zal zijn. Integendeel, legt hij uit aan La Derniere Heure: “In de lokale omloop hebben we een strook van een kilometer vervangen door een strook van 300 meter. Maar deze is een stuk lastiger. Het is geen muur waar de renners tegenop moeten, maar het is nog steeds een serieuze helling die mooie TV-beelden belooft.”

Niet overdrijven
“Onze wedstrijd zit in een periode van Vlaamse klassiekers, dus we willen de kasseien zeker behouden, maar we moeten ook onze eigen identiteit behouden”, vervolgt Vandenbroucke. “Parijs-Roubaix is Parijs-Roubaix en Le Samyn is Le Samyn: we moeten niet overdrijven door steeds meer kasseien aan de wedstrijd toe te voegen.

Dinsdag 5 maart wordt in de vijftigste editie van Le Samyn gezocht naar een opvolger van tweevoudig winnaar Niki Terpstra, die volgens Vandenbroucke ook dit jaar acte de presence zal geven. De mannenwedstrijd is dit jaar 198,4 kilometer lang, de vrouwenkoers is 102,1 kilometer lang. Vorig jaar schreef Janneke Ensing de vrouwenwedstrijd op haar naam.

Dit artikel delen:

3 Reacties

assen 14 februari 2019 om 11:52

Mmm, zolang het maar geen sprintkoers wordt, want daar zijn er m.i. al genoeg van.

KissMyAce 14 februari 2019 om 12:53

Dit moet een makkie zijn voor Mathieu

Lennimator 14 februari 2019 om 17:10

Mooie koers.

We zullen het zien of dit goed uitpakt.

Een eventuele ‘battle’ tussen Mathieu en Niki is wel oke natuurlijk.

Headlines

Materiaalzone

Populair